ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Βαγενά στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Αράπκουλε ‘’Χρυσαμπελιώτικα ιερά κειμήλια’’ στη Γιάννουλη

Στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μαρίας Αράπκουλε, που έγινε την Κυριακή 18/09/22 στη Γιάννουλη, στο πλάισιο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρευρέθηκε και πήρε μέρος, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο, η ηθοποιός και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Άννα Βαγενά. Η παρουσίαση έγινε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου με πρωτοβουλία του ιερέα της εκκλησίας, κ. Ιωάννη Κατρανίδη.

Η κ. Βαγενά έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα και πήρα μέρος στην εξαιρετική σημερινή σας εκδήλωση. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα όμορφη και σημαντική, γιατί παρουσιάστηκαν σε αυτήν πολλές εικόνες που έφεραν οι πρόγονοί σας, πρόσφυγες από το Κούμπαο (Χρυσάμπελο) της Ανατολικής Θράκης. Για τις εικόνες αυτές, που ήταν ό,τι πολυτιμότερο κατάφεραν να σώσουν αυτοί οι άνθρωποι, αφήνοντας πίσω τις χαμένες πατρίδες τους, η Μαρία Αράπκουλε είχε την ιδέα να γράψει κείμενα και ποιήματα που θα τις συνέδεαν όλες μαζί σε μία έκδοση. Αποσπάσματα από αυτό το βιβλίο διάβασα σήμερα με ιδιαίτερη συγκίνηση, γιατί σε αυτά υπάρχει ο πόνος της προσφυγιάς που κουβαλάμε όλοι μέσα μας και ας μην είμαστε οι ίδιοι καθαυτό πρόσφυγες. Άλλωστε, η λέξη προσφυγιά σημαίνει ‘’προσφεύγω’’, “καταφεύγω” κάπου, και όλοι οι άνθρωποι κάπου καταφεύγουν για ν’απαγκιάσουν τις ψυχές τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ιερέα, κ. Ιωάννη Κατρανίδη, που είχε την πρωτοβουλία η παρουσίαση να γίνει μέσα στο ναό. Αυτό δίνει μιαν άλλη διάσταση στους ιερούς ναούς που, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι ανοιχτοί σε κάθε εκδήλωση που μπορεί να φέρει τον κόσμο σττην ουσιαστική πίστη.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες