ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καραβάνας: Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί Ράπτη – Επιβεβαιώνουμε τις δηλώσεις Μπακογιάννη, να εφαρμοστεί ο νόμος

Θέση εναντίον των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου παίρνει και ο υπεύθυνος Διοικητικών και Οικονομικών της “Σχολής Καραβάνα” κ. Θοδωρής Καραβάνας.

Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: “Σχετικά με όσα συμβαίνουν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφάτως στην πόλη μας καθώς και την προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν το όνομα της Σχολής Καραβάνα σε ψευδείς ειδήσεις, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η Σχολή Καραβάνα, έχει ως πάγια θέση ότι η γαλήνη μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, πρέπει να προστατεύεται απ’ όλους, αντί της εμπλοκής και εργαλειοποίησής τους μέσω παραπλανητικής ενημέρωσης προς επίτευξη επιχειρηματικών ή προσωπικών στόχων.

Οι πράξεις, παραλήψεις και δημόσιες τοποθετήσεις του κου Ν Ράπτη, λειτουργούν βλαπτικά για το κύρος και την αξιοπιστία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ως μέλος του ΔΣ του Παν-θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΝΘΕΣΙΠΣ) και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) γνωρίζω ότι τα προβλήματα των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου (και πλέον Νίκου Ράπτη) που μόνο πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια, υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΝΘΕΣΙΠΣ κάλεσε τον ίδιο, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, σε μία τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα του σχολείου, πολύ πριν την ανάκληση των αδειών από το Υπουργείο Παιδείας και το Δήμο Λαρισαίων και πριν το θέμα πάρει δημοσιότητα και εκθέσει συλλήβδην την ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση. Αντί της παρουσίας του, λάβαμε μία εξόχως προσβλητική και απαξιωτική απάντηση. Η προσπάθειά του να εμφανίσει εαυτόν ως διωκόμενο από «σκοτεινούς κύκλους» και να εμπλέξει σε αυτούς και το όνομα του σχολείου μας, αποτελεί στην πραγματικότητα μια απεγνωσμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού από το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί το σχολείο του παραβιάζοντας τους όρους με τους οποίους αδειοδοτήθηκε.

Τα προβλήματα του σχολείου και το χρονικό των γεγονότων, επισημάνθηκαν ορθά από τον συνάδελφο κο Νικόλαο Μπακογιάννη σε πρόσφατες συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ της πόλης, τις οποίες επιβεβαιώνω πλήρως και απολύτως, καθώς αποτελούν την πραγματική εξιστόρηση των αληθινών γεγονότων.

Επιπλέον, η περσινή δικαστική εμπλοκή των εν λόγω Εκπαιδευτηρίων ουδεμία σχέση έχει με τις φετινές εξελίξεις που οδήγησαν στις ανακλήσεις των αδειών Δημοτικού, Λυκείου και Παιδικού Σταθμού, καθώς τα προβλήματα είχαν επισημανθεί από τις αρμόδιες αρχές πολύ πριν την πρόσφατη δικαστική διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σχετικά με τη σημερινή δήλωση του κου Ράπτη, που επιθυμεί την «παρέμβαση» του Προέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, την θεωρώ απαράδεκτη και εκ του πονηρού. Ο ΣΙΣ προσπάθησε εγκαίρως και σε πνεύμα αλληλεγγύης να επικοινωνήσει με τον κο Ράπτη, ώστε να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις ως προς την επίλυση των προβλημάτων –κτηριολογικών και άλλων- των Εκπαιδευτηρίων, εις μάτην. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό από τον κο Ράπτη να ζητάει τώρα την βοήθεια του ΣΙΣ και του Προέδρου του.

Σε ό, τι μας αφορά, στη Σχολή Καραβάνα πιστεύουμε στην ελευθερία και τον πλουραλισμό της εκπαίδευσης και θεωρούμε πως κάθε γονιός έχει το δικαίωμα να επιλέγει τον τύπο του σχολείου που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπική του φιλοσοφία και το δικό του σύστημα αξιών, υπό την προϋπόθεση η λειτουργία όλων των σχολείων να υπόκειται στους ίδιους κανόνες. Ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, η τήρηση των νόμων του κράτους πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα όλων.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες