ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παραμένουν τα προβλήματα στο ΓΝΛ – Ν. Νταφούλης: “Τί θα γίνει με την παιδιατρική κλινική και πώς θα βγουν οι εφημερίες;”

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ειδικότερα συγκεκριμένες κλινικές του που κινδυνεύουν να διακόψουν την λειτουργία τους, περιέγραψε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας, κ. Νίκος Νταφούλης, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Τρίτης στην πύλη του ΓΝΛ.

“Η Παιδιατρική κλινική που θα συμπαρασύρει την Μαιευτική – Γυναικολογική, καθώς και την Παιδοχειρουργική, εκπέμπει σήμα κινδύνου. Μια σειρά Τμημάτων όπως το Ογκολογικό, η Μ.Ε.Θ, το Τ.Ε.Π, το Γαστρεντερολογικό, το Ακτινολογικό και η Μ.Τ.Ν υποβαθμίστηκαν και κινδυνεύουν να κλείσουν μερικώς ή ολικώς το επόμενο διάστημα.” αυτά επισημαίνονταν σε ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ για την κατάρρευση κλινικών στο Γενικό νοσοκομείο.

Ο κ. Νταφούλης ανέφερε πως τα κυριότερα προβλήματα συναντώνται στην Παιδιατρική κλινική του ιδρύματος απορώντας: “Πώς θα βγουν οι εφημερίες της παιδιατρικής κλινικής;”. Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε πως θα ζητηθεί συνάντηση με την 5η ΥΠΕ προκειμένη να δοθεί μία λύση σχετικά με την παιδιατρική.

Ακόμη, δήλωσε πως το νοσοκομείο εξακολουθεί να βρίσκεται στην αναμονή για τον νέο αξονικό τομογράφο και κατέληξε ρίχνοντας “πυρά” για το πρόβλημα με τις αναστολές νοσηλευτών στο Γενικό νοσοκομείο τονίζοντας πως: “συνεχίζουν κι άλλοι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αναστολή. Δε βλέπουμε τον λόγο όταν αυτό το μέτρο δεν ισχύει πουθενά αλλού, σε κανέναν άλλον εργαζόμενο της κοινωνίας”.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Νταφούλη:

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες