ΛΑΡΙΣΑ

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς η Στέλλα Μπίζιου

Στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρέστη σήμερα η βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Η Λαρισαία βουλευτής συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές που έδειχναν ιδιαίτερα χαρούμενοι για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς χωρίς μάσκες και περιορισμούς, ενώ ευχαρίστησε και τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους, σημειώνοντας πως η χώρα στηρίζει το μέλλον της στα νέα παιδιά και στη μόρφωσή τους.

Αμέσως μετά τον αγιασμό η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα και είχα την ευκαιρία να ευχηθώ από κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να είναι αυτή γεμάτη μόνο από τις προκλήσεις της γνώσης, της μάθησης και της δημιουργίας.

Μέσα από ουσιαστικές αλλαγές και καινοτομίες η κυβέρνηση παρέχει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα εφόδια ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους. Φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζεται το νέο αναβαθμισμένο ολοήμερο σχολείο που θα λειτουργεί μέχρι τις 5:30 το απόγευμα, αντί 4:00 που ήταν μέχρι σήμερα, με ανανεωμένο πρόγραμμα, εικαστικά, ενισχυτική διδασκαλία.

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας για την φετινή χρονιά προχώρησε στο μόνιμο διορισμό σχεδόν 8.500 εκπαιδευτικών αγγίζοντας τις 25.000 τα δύο τελευταία χρόνια. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τα σχολεία μας και επενδύουμε σε διορισμούς, σε επιμόρφωση και σε βελτιωτική αξιολόγηση. Αναγνωρίζουμε έμπρακτα το έργο των εκπαιδευτικών μας που προετοιμάζουν τις νέες γενιές των Ελλήνων.

Θέλω τέλος να σταθώ σε ένα φαινόμενο που μας αφορά όλους, την ενδοσχολική βία και την κακοποίηση ανηλίκων γενικότερα. Θέλουμε οι μαθητές να αισθάνονται ασφαλείς στο σχολικό περιβάλλον και για αυτό ενισχύσαμε τα σχολεία μας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ θεσπίσαμε και το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής. Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να μιλούν για τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τους φόβους τους.

Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες