ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μάγεψε το «φεγγάρι του θερισμού» τους Βολιώτες

Η φετινή πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, το «φεγγάρι του θερισμού» όπως συνηθίζεται να λέγεται, φάνηκε στον νυχτερινό ουρανό και κυριολεκτικά μάγεψε και τους Βολιώτες.

Επειδή, η Πανσέληνος αυτού του μήνα είναι αυτή που φτάνει πιο κοντά στην ισημερία του Σεπτεμβρίου (22-23), ονομάζεται και Σελήνη της συγκομιδής. Συνήθως, συνδέεται η Σελήνη του Θερισμού με τον Σεπτέμβριο, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μερικές φορές, όταν η πανσέληνος συμβαίνει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για τη Σελήνη του Θερισμού. Μεταξύ του 1970 και του 2050, υπάρχουν 18 έτη κατά τα οποία η Σελήνη της συγκομιδής έρχεται τον Οκτώβριο. Η τελευταία ήταν το 2020.

Κατά μέσο όρο, οι Σελήνες Συγκομιδής του Οκτωβρίου συμβαίνουν ανά τριετία, αν και το χρονικό πλαίσιο μπορεί να είναι αρκετά μεταβλητό και μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου μπορεί να μεσολαβήσουν έως και οκτώ χρόνια (το επόμενο τέτοιο παράδειγμα θα έρθει μεταξύ 2020 και 2028).

Πολλοί πιστεύουν ότι η Σελήνη της συγκομιδής παραμένει στον νυχτερινό ουρανό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πανσέληνο που βλέπουμε κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτό που διαφοροποιεί την πανσέληνο αυτού του μήνα από τις άλλες, είναι ότι οι αγρότες στην κορύφωση της τρέχουσας περιόδου συγκομιδής μπορούν να εργάζονται μέχρι αργά τη νύχτα με το φως του φεγγαριού.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες