ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας: Μαθητές και εκπαιδευτικοί, πρότυπα δύναμης και πίστης

«Μετά από δύο χρόνια περιορισμών και κοινωνικής αποστασιοποίησης, συνεισφέροντας τα μέγιστα και στην πρωτόγνωρη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στέλνετε μήνυμα δύναμης και πίστης.

Αποδεικνύετε, με τον καλύτερο τρόπο, ότι όταν υπάρχει θέληση, πρόγραμμα και αγάπη για μάθηση, κανένα εμπόδιο δεν σταματά το δρόμο προς την επιτυχία».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης των μαθητών, που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς «ΘΑΛΗΣ», «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ)» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το σχολικό έτος 2021-2022.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στον κατάμεστο χώρο του Κηποθέατρου Λάρισας, συνεχάρη τα μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας – Παράρτημα Λάρισας, τόσο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, όσο και για τη γενικότερη συμβολή τους στον τομέα της επιστήμης, καθώς, όπως υποστήριξε, “σε μια δύσκολη δεκαετία για τη χώρα, συνεχίζετε ενεργοί και ακμάζοντες, με πλούσια δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, μεταλαμπαδεύοντας ιδέες και γνώσεις στη νέα γενιά”.

Ο κ. Κέλλας, απευθυνόμενος στους διακριθέντες μαθητές, ευχήθηκε οι βραβεύσεις να αποτελέσουν αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, δηλώνοντας βέβαιος, ότι σε λίγα χρόνια θα στελεχώνουν σπουδαίες επιστημονικές ομάδες.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στους εκπαιδευτικούς, τους οποίους ευχαρίστησε για το σπουδαίο έργο, που επιτελούν και την ουσιαστική προσφορά τους, όχι μόνο στην Επιστήμη των Μαθηματικών, αλλά και στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα.

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας συνεχάρη τον ερευνητικό μαθηματικό όμιλο των μαθητών του 14ου Λυκείου Λάρισας, που τιμήθηκε, για την παρουσία σειράς εργασιών σε ημερίδες τοπικές, περιφερειακές και εθνικής εμβέλειας, ενώ, σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, απότισε φόρο τιμής στον “μεγάλο απόντα”, Θανάση Ανάλατο, συγχαίροντας την ΕΜΕ για την πρωτοβουλία απονομής υποτροφιών στη μνήμη του αείμνηστου μαθηματικού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες