ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Παραβίασαν κλειδαριές και μπήκαν μέσα στο εγκαταλελειμμένο της Καραμπατζάκη

Μολονότι το εγκαταλελειμμένο σπίτι είχε σφραγιστεί, Βούλγαροι Ρομά έσπασαν τις κλειδαριές και έκαναν εκ νέου κατάληψη στον χώρο

Στα κάγκελα βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι περίοικοι στην οδό Καραμπατζάκη, στη Νέα Ιωνία, καθώς δεν πέρασε παρά μόνο ένας μήνας από τη στιγμή που σφραγίστηκε εγκαταλελειμμένο σπίτι, στο οποίο διέμεναν παράνομα Πακιστανοί και από προχθές προέκυψε νέος μπελάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ακίνητο, το οποίο είχε καθαριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Βόλου και στη συνέχεια σφραγίστηκε, έγινε «επιδρομή» από Βούλγαρους Ρομά, οι οποίοι έσπασαν τις κλειδαριές και έκαναν κατάληψη.

Στη γειτονιά είναι όλοι στο πόδι. Ανησυχούν ότι το σπίτι θα μετατραπεί και σε πάλι σε εστία μόλυνσης για τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα φοβούνται ότι μέσα γίνονται διάφορες έκνομες πράξεις.

Τον περασμένο Ιούλιο η εισαγγελέας υπηρεσίας έδωσε εντολή να διακριβώσουν οι αρμόδιες αρχές την κατάσταση που επικρατεί εντός του σπιτιού και να λάβουν κάθε μέτρο προς αποτροπή κινδύνου για τη δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των περιοίκων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε για το υπό «κατάληψη» παλιό σπίτι στην οδό Καραμπατζάκη στη Νέα Ιωνία, στο οποίο διαβιούν κάτω από ακατάλληλες συνθήκες (χωρίς ρεύμα, νερό κ.ά.) αλλοδαποί πολίτες.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες δύο περιοίκων, οι οποίοι κατέθεσαν ότι στο συγκεκριμένο σπίτι ζούσε ηλικιωμένη γυναίκα που πέθανε και από τότε, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον συγγενών για το ακίνητο, το κατέλαβαν 10 άτομα, πακιστανικής καταγωγής.

Έτσι, ζητήθηκε από την Εισαγγελία να διενεργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να δει τι ακριβώς συμβαίνει και αν οι καταγγελίες έχουν βάση. Εφόσον διαπιστωθεί η εγκυρότητα των καταγγελιών θα διερευνηθεί αν και κατά πόσο συντρέχει παραβίαση του άρθρου 22 του υγειονομικού κανονισμού προς αποτροπή κινδύνου για τη δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των περιοίκων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες