ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παρέμβαση Διαμάντου για τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου: «Το κτήριο συνολικά κρίθηκε κατάλληλο για άμεση χρήση μετά το σεισμό»

Παρέμβαση στο θέμα των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου πραγματοποίησε σήμερα με ανάρτηση του ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας κ. Ντίνος Διαμάντος.

Ο κ. Διαμάντος αναφέρθηκε στον έλεγχο που έγινε στο σχολείο από τους αρμόδιους φορείς αμέσως μετά το σεισμό της 3ης Μαρτίου το 2021, ξεκαθαρίζοντας πως το σύνολο του κτηριακού συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων κρίθηκε κατάλληλο για άμεση χρήση. Πρόσθεσε δε, πως δε χρειάστηκε επανέλεγχος αφού ήταν ξεκάθαρη η αστική απόκριση και επάρκεια.

Αναλυτικά έγραψε: «Στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου διατυπώθηκαν αναφορές σχετικά με τη επαρκή ή μη στατικότητα του κτιρίου επί της οδού Καρδίτσης των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου.

Αισθάνομαι την ανάγκη απέναντι στους χιλιάδες γονείς καθώς και στα παιδιά τους που αγωνιούν περί αυτού να συνεισφέρω στην επαρκή τους ενημέρωση.

Μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 κατόπιν αιτήματος των Εκπαιδευτηρίων πραγματοποιήθηκε Πρωτοβάθμια Μετασεισμική Αυτοψία από εντεταλμένο κλιμάκιο 2 ειδικών Διπλ. Πολιτικών Μηχανικών με τη δική μου παρουσία ως Συντονιστής του Κλιμακίου Ελέγχου των Σχολικών Μονάδων και ειδικός Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων και την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Συντάχθηκε και αποδόθηκε Δελτίο Πρωτοβάθμιας Μετασεισμικής Αυτοψίας της ΚΤΥΠ Α.Ε. το οποίο κατέταξε το κτίριο συνολικά ως “ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ” για ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΣΗ χωρίς καμία βλάβη στον Φέροντα Οργανισμό, κατά συνέπεια στατικώς επαρκές και κατάλληλο. Η κατάταξη στην κατηγορία Β να σημειωθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την στατική επάρκεια.

Στις 30/04/2021 απεστάλη έγγραφο εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων από μένα ως Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο των ελέγχων όλων των σχολείων και του συναρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας προς όλους τους θεσμικούς φορείς της Εκπαίδευσης όπου και γνωστοποιούσαμε το αποτέλεσμα της Πρωτοβάθμιας Μετασεισμικής Αυτοψίας.

Να σημειώσω ότι, ο έλεγχος αυτός έγινε επί του συνόλου του Φέροντα Οργανισμού του κτιρίου και δεν διαπιστώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων και την ΚΤΥΠ Α.Ε. η αναγκαιότητα Δευτεροβάθμιου Ελέγχου αφού ήταν ξεκάθαρη από τον Πρωτοβάθμιο Έλεγχο η στατική ανταπόκριση και επάρκεια το κτιρίου στο σεισμό του Μαρτίου. “ΟΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ”…».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες