ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Φόλες σε αδέσποτα ζώα – «Είναι κακούργημα και κάποιοι ξέρουν και δε μιλούν»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μαγνησία αρχίζει να παρατηρείται πολύ έντονα το φαινόμενο θανάτωσης αδέσποτων ζώων από αγνώστους. Πέρα από πυροβολισμούς και βία μέχρι θανάτου, στο «παιχνίδι» έχουν μπει και οι φόλες, οι οποίες πληθαίνουν σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας.

Με αφορμή την ειδεχθή ενέργεια αγνώστων, οι οποίοι «τάισαν» φόλα γατάκια και τα σκότωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, το TheNewspaper.gr ήρθε σε επικοινωνία με την Μάγδα Σουσουρή, μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, με σκοπό την άντληση περισσότερων πληροφοριών επί του θέματος αλλά και για την θέση της Φιλοζωικής στα αλλεπάλληλα χτυπήματα άγνωστων πολιτών εις βάρος αδέσποτων ζώων.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

«Λίγες μέρες νωρίτερα έγινε ο πυροβολισμός και ο θάνατος ενός ζώου και τώρα έριξαν φόλα σε γατάκια. Είναι ένα κακούργημα και κάποιοι ξέρουν και δεν μιλούν. Γίνονται καταγγελίες και μηνύσεις κατ’ αγνώστων. Αυτοί που έχουν κάτι υπόψιν τους θα πρέπει να μιλήσουν. Εμείς αυτό που κάνουμε σαν σωματείο είναι μήνυση κατ’ αγνώστων και αυτό μπαίνει στο αρχείο αν δεν μιλήσουν αυτοί που ξέρουν. Δεν ενοχλούν κανέναν τα ζωάκια και αυτοί τα σκοτώνουν. Ποιος ο λόγος να το θανατώσεις; Αλλά μάλλον πρόκειται για ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα. Τα ζώα δεν ενοχλούν κανέναν. Και δε μπορώ να σκεφτώ γιατί επίσης πετάνε στους κάδους αδέσποτα. Δε μπορείς να βρεις λογική σε τέτοιες πράξεις. Αν από σύμπτωση βρεθεί κάποιος, αλλιώς δε πρόκειται να μιλήσουν. Αλλά φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί».

Οι καταγγελίες και μηνύσεις κατ’ αγνώστων συνεχίζονται, με την κυρία Σουσουρή κλείνοντας να εφιστά την προσοχή σε όλους ώστε να εντοπίζεται άμεσα και «επ’ αυτοφώρω» όποιος προσπαθεί να σκοτώσει αδέσποτα ζώα. Οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής και έτσι οι καταγγελίες μπαίνουν στο αρχείο.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες