ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το χρυσό βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας στον Λαρισαίο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Μεγάλη τιμή για τον Λαρισαίο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη αποτελεί η βράβευσή του με το κορυφαίο ποιητικό βραβείο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης της Νάουσας, το «Χρυσό Ποιητικό Βραβείο Αριστοτέλης» (Gold Poetry Award Aristotle). Η απονομή του βραβείου έγινε κατά την τελετή λήξης του φεστιβάλ από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου της Ηρωικής Πόλης Νάουσας Γιώργο Τριανταφύλλου.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Νάουσας «Ο Αριστοτέλης και ο Κόσμος» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Νάουσα 2-4 Σεπτεμβρίου 2022, με ψυχή και εμπνεύστρια του φεστιβάλ την ποιήτρια Ξανθή Χονδρού-Χιλλ, υπό την αιγίδα του Δήμου της Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας, με τη συμμετοχή ποιητών από 13 χώρες του κόσμου.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος κι έχει εκδώσει 9 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 25 γλώσσες. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ποιητής σε Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης όπως φέτος στο Μεδεγίν της Κολομβίας. Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι Αντιπρόσωπός του PEN Greece στη Λάρισα, Επικεφαλής της Επιτροπής Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και άλλων διεθνών οργανισμών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες