ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τούς έκλεψαν τα ρούχα ενώ έκαναν μπάνιο και έμειναν τσίτσιδοι

«Τσίτσιδο» έμεινε ζευγάρι ηλικιωμένων της περασμένη Τετάρτη όταν βγήκε από τη θάλασσα στον Αναυρο. Η τσάντα της γυναίκας είχε κάνει φτερά με όλα τα πράγματα του ζευγαριού, ακόμη και τα ρούχα του.

Ηταν ακουμπισμένη σε παγκάκι δίπλα από το ανταλλακτήριο και «συλλέκτης» την άρπαξε διακριτικά χωρίς να γίνει αντιληπτός αν και στην παραλία υπήρχε πολύς κόσμος.

Προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Το ζευγάρι δεν μπορούσε να τηλεφωνήσει για βοήθεια, δεν είχε ρούχα να ντυθεί, δεν είχε το κλειδί του αυτοκινήτου του για να επιστρέψει σπίτι του, δεν είχε χρήματα για να μετακινηθεί.

Μία κυρία προσφέρθηκε να βοηθήσει και ειδοποίησε την Αστυνομία και την οικογένεια των ηλικιωμένων, που αναστατώθηκε, και αποχώρησε από το σημείο.

Ομως, για καλή τύχη των ηλικιωμένων η κυρία εντόπισε μία τσάντα λίγα μέτρα πιο μακριά, δίπλα από κάδο απορριμμάτων και κατάλαβε πως ήταν του ζευγαριού που είχε κλαπεί, αφού φαινόταν πως είχε μέσα πράγματα και πως δεν προοριζόταν για ανακύκλωση.

Επέστρεψε λοιπόν στο σημείο και έδειξε τη τσάντα στο ζευγάρι, το οποίο αναγνώρισε πως ήταν δική του, με μεγάλη ανακούφιση.

Στη τσάντα υπήρχαν κανονικά τα ρούχα του, όλα τα πράγματά του, το κλειδί από το ΙΧ, ακόμη και οι πιστωτικές κάρτες του, και απουσίαζε μόνο ποσό 60 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα του περιστατικού, όταν οι ηλικιωμένοι έμπαιναν στη θάλασσα, ο άνδρας είχε διακρίνει στην παραλία ένα άτομο να κινείται περίεργα, δεν φαντάστηκε όμως την περιπέτεια που θα ακολουθούσε.

Ο παθών κοιτούσε από τη θάλασσα τα πράγματα, όμως από τη μία στιγμή στην άλλη η τσάντα έκανε φτερά.

Περίεργη κίνηση για το συγκεκριμένο άτομο είχαν προσέξει και άλλοι λουόμενοι της παραλίας, όμως κανείς δεν φαντάστηκε ότι ο κλέφτης θα ήταν τόσο θρασύς και δρούσε τόσο άνετα μέρα μεσημέρι μέσα σε πόσο κόσμο, αδιαφορώντας ακόμη και για το γεγονός ότι θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός άμεσα και να οδηγηθεί στην Αστυνομία.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του ήσυχο αφού τουλάχιστον δεν είχαν κλαπεί οι πιστωτικές του κάρτες και μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι με το δικό του αυτοκίνητο.

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, όταν απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Να προσέχουν τα πράγματά τους και να μην τα αφήνουν εκτεθειμένα στις ορέξεις του κάθε ελαφροχέρη. Να φροντίζουν να έχουν την προσοχή τους και με κάποιο τρόπο να τα φυλούν.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες