ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ντοκιμαντέρ της Marinka Limat ART OF THE ENCOUNTER (29′ – Switzerland – 2022) στο Wisedog

Το Wisedog σε συνεργασία με την εικαστική επιμελήτρια / μουσειολόγο Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου παρουσιάζει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ., σε πρώτη πανελλαδική προβολή με ελεύθερη είσοδο, το ντοκιμαντέρ της Ελβετίδας καλλιτέχνιδας της performance Marinka Limat με τίτλο “ART OF THE ENCOUNTER” το οποίο βασίζεται στην performance που επιτέλεσε το 2017 περπατώντας από το Κάσελ της Γερμανίας έως την Αθήνα μέσα σε 163 μέρες.

Διοργάνωση: Wisedog πολυχώρος & Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου

Χώρος: Wisedog, Area #03, Σκυλοσόφου 3, Λάρισα

Ημερομηνία & Ώρα: Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Η Marinka Limat διανύοντας 3000 km δημιούργησε έναν φυσικό σύνδεσμο μεταξύ των δύο χώρων της Documenta-14.Μακριά από τα σημαντικά κέντρα της σύγχρονης τέχνης του 2017, η μακροχρόνια ερμηνεία της εστιάζει στο ενδιάμεσο. Οι ενδιάμεσοι άνθρωποι, ακόμη και ο ενδιάμεσος της ίδιας και οποιουδήποτε άλλου ατόμου που διασχίζει το δρόμο. Όντας ο ξένος, η καλλιτέχνης αναζητά την επαφή με τους ντόπιους, ζητώντας ένα μέρος για να μείνει, έναν καφέ ή μια απλή πληροφορία. Χρησιμοποιώντας αυτά τα προσχήματα, η Marinka Limat εξερευνά τις δυνατότητες των καθημερινών καταστάσεων όταν αντιμετωπίζονται ως στιγμές τέχνης.

Επισημαίνοντας αυτές τις αγνές ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις οι οποίες εγκυμονούν μια καλλιτεχνική δυνατότητα, εξερευνά να αποκαλύψει τους κανόνες και να αναπτύξει τα εργαλεία για την παραστατική της πρακτική: Μια «Τέχνη της Συνάντησης» αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας. Στο ντοκιμαντέρ της, η Marinka Limat παίρνει το κοινό μαζί της για να περπατήσει στη γραμμή της τέχνης. Δεν γίνεται με θεαματικό τρόπο, και μερικές φορές μπορεί ακόμη και να αμφιβάλλεις για την αναζήτησή της. Όμως, εκτεθειμένη σε όλες τις αποχρώσεις των συναντήσεων της και υπομένοντας τις πιο ειλικρινείς προθέσεις της, η καλλιτέχνης απελευθερώνει στην έρευνά της βήμα-βήμα μερικές από τις πολύ βασικές ανθρώπινες ιδιότητες δένοντάς τις σε μια καλλιτεχνική μορφή. Συνάντηση μετά από συνάντηση, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι κάτι διαφορετικό είναι ακόμα δυνατό.

Credits

ART OF THE ENCOUNTER 2022, FDEe, 29min. DOK MOBILE, Fribourg Director: Marinka Limat in collaboration with Wendy Pillonel and Judith Holly Producers: Mark Olexa, Marinka Limat Editing: Steven Vit, Dennis Gnoni Visconti Cinematography: Marinka Limat Additional Cinematography, Color Grading: Ramón Königshausen Music: Miles Zuberbühler, Arian de Raeymaeker Sound editing: Florian Pittet Screening Coordinator: Judith Holly Consulting: André Vladimir Heiz

Bio

Ως καλλιτέχνης της performance, η Marinka Limat εστιάζει στο διαπροσωπικό. Η πρακτική της που ονομάζεται «Art of Encounter» εξερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών:

περπατά μεγάλες αποστάσεις στο όνομα της τέχνης («Kunst- Pilger-Reisen») ή φέρνει στιγμές τέχνης στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων («ESCALE») . Η Limat σπούδασε στα Πανεπιστήμια των Τεχνών της Βέρνης και του

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες