ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ

Νεαροί αθλητές από τη Γερμανία και τον Γυμναστικό Σύλλογο Ολύμπια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αγοραστός: Ο αθλητισμός είναι η παγκόσμια γλώσσα της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών

Η παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού είναι η γλώσσα της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της αποτελεσματικότητας είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποδεχόμενος νεαρούς αθλητές από την πόλη Σβέριν της Γερμανίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στη Λάρισα από τον Γυμναστικό Σύλλογο Ολύμπια, στο πλαίσιο ελληνογερμανικού προγράμματος αθλητικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

Οι 20 Γερμανοί αθλητές, ηλικίας 15-22 ετών, μαζί με τους συνοδούς τους, επισκέπτονται δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας και συμμετέχουν σε προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων, μαζί με 20 συναθλητές τους από τα τμήματα μπάσκετ, βόλει και ρυθμικής του Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας. Το πρόγραμμα οργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας Θεσσαλονίκης και Λειψίας.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε στη Θεσσαλία νέους ανθρώπους που αποτελούν οξυγόνο ζωής και φορείς νέων ιδεών. Ο αθλητισμός αποτελεί παράλληλη πρώτη προτεραιότητα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είμαστε πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας πολλά έργα υποδομών, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ποδηλατοδρόμιο στο Βόλο και σκοπευτήριο ολυμπιακών διαστάσεων. Είναι υποδομές που μπορούν και φιλοξενούν παγκόσμια πρωταθλήματα με μεγάλη προστιθέμενη αξία όπως το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο παίδων κορασίδων σε Λάρισα και Βόλο και μεγάλες πανευρωπαϊκές και εθνικές διοργανώσεις.

Ο αθλητισμός δημιουργεί ανθρώπους με αντιστάσεις, ανθρώπους που ξέρουν να συνεργάζονται, να εκτιμούν και να προσπαθούν για το καλύτερο, να αγωνίζονται, να πέφτουν και να ορθοποδούν. Αυτή είναι η μεγάλη αξία και προσφορά του αθλητισμού στη διαμόρφωση ανθρώπων χρήσιμων για τις κοινωνίες, σε μια δύσκολη εποχή πρωτόγνωρων κρίσεων, στη χώρα και παντού στον κόσμο» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες