ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση του νέου ΔΣ του Εξωραϊστικού συλλόγου “Καστρί Λουτρό” με Δήμαρχο Τεμπών

Το νέο ΔΣ του εξωραϊστικού συλλόγου Καστρί Λουτρό που προήλθε από τις εκλογές της 7ης Αυγούστου 2022 είχε μια πρώτη συνάντηση με το Δήμαρχο Τεμπών κο Μανώλη.

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα δόθηκε στο Δήμαρχο υπόμνημα με όλα τα θέματα – προβλήματα που απασχολούν τον οικισμό . Αναλυθήκαν και συζητήθηκαν όλα διεξοδικά με το κο Δήμαρχο να δηλώνει ενήμερος για τα περισσότερα και να δεσμεύεται τουλάχιστον για τα θέματα καθημερινότητας στη καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση τους.

Συμφωνήθηκε να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και τακτής επικοινωνίας για την κατανόηση όλων των θεμάτων και την αναβάθμιση γενικά του παραλιακού μας οικισμού.

Αναλυτικά το υπόμνημα:

“Κε Δήμαρχε

Το νέο ΔΣ που προήλθε από τις εκλογές τις 7ης Αυγούστου 2022 με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του οικισμού που τους εξέλεξαν αλλά και πνεύμα συνεργασίας με το Δήμο Τεμπών και την Κοινότητα Αιγανης για την καλλίτερη και πληρέστερη κατανόηση και επίλυση των ζητημάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον οικισμό μας, παραθέτει υπόμνημα με τα προβλήματα που αλήθεια είναι αρκετά κάνοντας μια προσπάθεια ομαδοποίησης σε χρόνια, άμεσης επίλυσης, και καθημερινότητας.

Θέματα καθημερινότητας

1. Καταπολέμηση κουνουπιών (Μυοκτονία έναρξη από Απρίλιο) και παρακολούθηση για επανάληψη ανάλογα με καιρικά φαινόμενα.

2. Πρόσβαση ΑΜΕΑ με Ράμπες σε τακτά διαστήματα και κατά μήκος όλης της παραλίας με χημικές τουαλέτες και καλαθάκια σκουπιδιών

3. Αποκομιδή σκουπιδιών 3 φορές την εβδομάδα για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο – και ταυτόχρονα έγκαιρα πλύσιμο κάδων

4. Καθαρισμός από χόρτα τοποθέτηση Κιόσκι και παγκάκια στην πλατεία του Καστρί Λουτρό για δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων

5. Φωτισμό της παραλίας σε όλο το μήκος της και επίβλεψη για την σωστή λειτουργία .

6. Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του δήμου Τεμπών για στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων του οικισμού.

7. Τοποθέτηση κεραίας wifi σε περισσότερες περιοχές της Παραλίας.

8. Διαγράμμιση του οδικού άξονα από τον παράλληλο της Π.Α.Θ.Ε. έως τον οικισμό και το παράλληλο της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το ύψος των Ν. Πόρων για την ασφαλέστερη διέλευση των κατοίκων ιδίως στους μήνες αιχμής.

9. Σήμανση στη είσοδο για Καστρί Λουτρό και στο ύψος της πλατείας διότι έχουν γίνει πολλά ατυχήματα

10. Καθαρισμό παραλίας με κοσκίνισμα άμμου σε τακτά χρονικά διαστήματα με άμεση απομάκρυνση φερτών υλικών

Θέματα προς άμεση επίλυση

1. Μελέτη και κατασκευή παραλιακού δρόμου κατά μήκος ολόκληρης της Παραλίας

2. Ανάπλαση πλατείας στο Καστρί Λουτρό.

3. Μελέτη για κατασκευή κυματοθραυστών για την προστασία της παραλιακής ζώνης από την διάβρωση και κατασκευή ανεμοφράκτη τον χειμώνα για προστασία από τη άμμο που γεμίζει το παραλιακό δρόμο αλλά και τους κάθετους στο τέλος.

4. Μελέτη και κατασκευή (ξύλινης ή από άλλο υλικό φιλικό προς το περιβάλλον) γέφυρας που να συνδέει Καστρί-Λουτρό –Νέους Πόρους για πεζούς και ποδηλάτες.

5. Ντουζιέρες καμπίνες παγκάκια κατά μήκος της παραλίας Οι ντουζιέρες θα βοηθήσουν και για την καθαρότητα του νερού στο τέλος των δρόμων διότι η μη σωστή κατασκευή του δικτύου ύδρευσης που σταματάει στην παραλία έχει σαν αποτέλεσμα να μην ανακυκλώνεται το νερό και να λιμνάζει στο τέλος κάθε δρόμου.

Χρόνια θέματα

1. Σχέδιο Πόλης

2. Γέφυρα με Ν. Πόρους

3. Ανάπλαση Παραλίας

4. Ανάπλαση Ποταμολίμνης

5. Ασφαλτόστρωση δρόμων

6. Αλιευτικό καταφύγιο

Ζητάμε την στήριξή σας στις προσπάθειες του συλλόγου για καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού, εκτίμηση μας είναι ότι με τις ενέργειες σας θα βελτιωθούν και ευελπιστούμε ότι και με τη συνάντηση μας όπου θα σας εκθέσουμε και προσωπικά τις απόψεις μας να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες