ΛΑΡΙΣΑ

Δ. Λαρισαίων: Νέες δράσεις προώθησης της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Δυο νέες αποφάσεις και δράσεις με στόχο την προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχωρά το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων και η αντίστοιχη αντιδημαρχία.

  • Επισκέψεις πολιτών και τα Σάββατα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων
  • Δυνατότητα αναδοχής αδέσποτου ζώου συντροφιάς για διάστημα, 3 έως 6 μηνών, με τα έξοδα σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να καλύπτονται από τον Δήμο

Ειδικότερα, γίνεται γνωστό πως το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα είναι ανοικτό για το κοινό και κάθε Σάββατο 10.30π.μ. έως 12μ. (αρχής γενομένης από το Σάββατο 1/9/2022).

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τα φιλοξενούμενα ζώα και, αν επιθυμούν, να προβαίνουν σε υιοθεσία.

Υπενθυμίζουμε ότι το καταφύγιο είναι ανοικτό για το κοινό και τις καθημερινές ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.30π.μ. έως 12 μ.

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του φιλοζωικού αισθήματος των πολιτών και της ευζωίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και, με βάση τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4830/2021, ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναδοχής ζώων συντροφιάς.

Ανάδοχος είναι το φυσικό πρόσωπο που φιλοξενεί προσωρινά ένα ή περισσότερα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με όλες τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ζώου. Η αναδοχή μπορεί να έχει διάρκεια από τρεις έως έξι μήνες και, κατά την διάρκειά της, τα έξοδα σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ζώων καλύπτονται από τον Δήμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις, παρακαλούνται οι συμπολίτες να τηλεφωνούν στο 2417 722721, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00-13.00.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες