Βασίλης Ζωγράφος

Συμπεράσματα από τη συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές

Ο κ. Μητσοτάκης στην συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή της Παρασκευής, για τις υποκλοπές, την ΕΥΠ και τη συμμετοχή του ίδιου, βρέθηκε σε πολύ  δύσκολη θέση. Είναι από τις λίγες φορές που ένας πρωθυπουργός ήταν απελπιστικά μόνος στη Βουλή.

Ήταν ώρες στο «καναβάτσο», σε πολιτικό αδιέξοδο και μάταια περίμενε ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώσει το πέρας των εργασιών ώστε να λυτρωθεί, να αναπνεύσει ελεύθερα.

Ήταν απολογητικός, γιατί είναι ένοχος. Είναι αυτός που έδωσε την εντολή για τις υποκλοπές πολιτικών αρχηγών και δημοσιογράφων, για να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι καθαρό η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν την φωλιά τους λερωμένη. Τους πιάσανε με το ακουστικό να κρυφακούνε.

Όλες οι προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη έπεσαν στο κενό. Η επιθετικότητα που προσπάθησε στην αρχή δεν του έβγαινε. Η αναζήτηση συμψηφισμών βρήκε τοίχο, είχε απέναντί του όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Η ανακάλυψη πως γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από ξένα κέντρα, δεν έπεισε ούτε το κόμμα του. Η δε αναφορά στο μετεμφυλιακό κράτος ήταν αστεία.

Η απούσα κυβέρνηση, η σιωπηλή κοινοβουλευτική ομάδα, φανερώνουν την ενοχή του και σε πόσο δύσκολη θέση, αδιέξοδη για πολλούς πολιτικούς αναλυτές βρίσκεται πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν τον κατήγγειλαν απλώς, τόνισαν πως το πρόβλημα σήμερα στη χώρα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Είναι πρόβλημα για τη σταθερότητα και την ομαλότητα στη χώρα.

Από τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάζουν »Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρωθυπουργός βγαίνει  πολλαπλά χαμένος. Εκτός τών άλλων στοιχείων, το 29% δηλώνει η υπόθεση των υποκλοπών, θα επηρεάσει την ψήφο του, στις επόμενες εκλογές. Ενώ ένα σημαντικό 15% δηλώνει ότι σκέφτεται να αλλάξει την ψήφο του με βάση την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. Και χωρίς να γνωρίζουν την απογοητευτική εικόνα του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή!

Ζωγράφος Βασίλης Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν.Λαρισας και μέλος της ΚΕ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες