ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: «Πέταξα τον κυβόλιθο γιατί με έβρισε»

Για την ερχόμενη Τρίτη αναβλήθηκε η εκδίκαση στο αυτόφωρο της υπόθεσης πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης κατά συρροή με κατηγορούμενο έναν 58χρονο μικροπωλητή και θύμα έναν 67χρονο που επέστρεφε από ψώνια με τη σύζυγό του και δεν μπορούσε να περάσει από το πεζοδρόμιο, γιατί ο δράστης είχε απλωμένα τα πόδια του!

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 58χρονος πήρε από το πεζοδρόμιο έναν κυβόλιθο και τον πέταξε στον 67χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο χέρι και τα πλευρά.

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς και χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, αλλά επειδή δεν υπήρχε στη δικογραφία ιατρικό πιστοποιητικό για τα χτυπήματα του θύματος, δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος.

«Έκανε νόημα να πάμε από το δρόμο»

Το επεισόδιο έγινε το πρωί της Τρίτης όταν ζευγάρι ηλικίας 67 χρονών ο άνδρας και 71 ετών η γυναίκα του, επέστρεφαν από τα ψώνια σε κεντρικό σημείο της πόλης. Σύμφωνα με τον 67χρονο, το ζευγάρι πέρασε μπροστά από μικροπωλητή που καθόταν στην είσοδο πολυκατοικίας, ο οποίος είχε απλωμένα τα πόδια και τους έκανε νόημα να κατέβουν στον δρόμο για να μην τον ενοχλήσουν…

Τότε ο μικροπωλητής φέρεται πως άρχισε να τον βρίζει και φέρεται πως επιχείρησε να τον χτυπήσει. Ο 67χρονος άφησε τις σακούλες με τα ψώνια κάτω στο πεζοδρόμιο για να αμυνθεί, πήγε λίγα μέτρα πιο πέρα, έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο για να καλέσει την Αστυνομία, με τον δράστη να σκύβει και να αρπάζει έναν κυβόλιθο που βρισκόταν εκεί, το οποίο πέταξε εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο αριστερό χέρι και τα πλευρά. Ο 67χρονος μαζί με την 71χρονη σύζυγό του πήγαν με αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Βόλου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τον έβρισε και εξαγριώθηκε

Στην απολογία του ο 58χρονος παραδέχτηκε πως πέταξε τον κυβόλιθο εναντίον του άνδρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι καθόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, τρώγοντας ένα κουλούρι και έχοντας απλωμένα τα πόδια του, με τον παθόντα να περνάει από μπροστά του και να τον βρίζει. Τότε σηκώθηκε και του ζήτησε τον λόγο για τις υβριστικές εκφράσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 67χρονος έγινε εριστικός και συνέχισε την ίδια στάση, με αποτέλεσμα να αγανακτήσει και να του πετάξει κομμάτι κυβόλιθου από το πεζοδρόμιο, έχοντας χάσει την ψυχραιμία του.

Εναντίον του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα υπηρεσίας δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για απλή σωματική βλάβη, για εξύβριση και απειλή κατά συρροή.

Ο 67χρονος μηνυτής ζήτησε να κατηγορηθεί ο μικροπωλητής και για προσβολή των θείων, ωστόσο το συγκεκριμένο άρθρο του Ποινικού Κώδικα έχει καταργηθεί.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες