ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Βολιώτης μαθητής Βασίλης Πρίγκος πρώτος σε διαγωνισμό κύβων του Rubik!

Βολιώτης μαθητής Λυκείου είναι ο πρώτος σε ελληνικό διαγωνισμό κύβων του Rubik που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από τρία χρόνια χωρίς διαγωνισμούς στη χώρα μας, λόγω covid, διεξήχθη στις 9 και 10 Ιουλίου Πανελλήνιος διαγωνισμός «Thessaloniki open» στον οποίο έλαβαν συμμετοχή 50 speedcubers. Συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι και από Κύπρο, Ρουμανία και Φινλανδία. Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Κύβων WCA (World Cube Association).

Στο βασικό event που είναι ο 3x3x3, και στα highlights του διαγωνισμού, ο Βολιώτης Βασίλης Πρίγκος κατέκτησε την πρώτη θέση αφού έλυσε τον κύβο σε 9,44 δευτερόλεπτα (μέσο όρο), με καλύτερη single λύση τα 9,07 δευτερόλεπτα.

Με την εμπειρία από τη συμμετοχή του σε προηγούμενους διαγωνισμούς, κατάφερε να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ του 2019, όπου είχε λύσει τον κύβο σε 11,04 δευτερόλεπτα, και είχε βγει δεύτερος.

Στο φετινό open, βγήκε πρώτος και στον 2x2x2 με λύση 3,10 δευτερόλεπτα (μέσο όρο), με καλύτερη single λύση 2,43 δευτερόλεπτα.

Με αυτές τις πρωτιές, έλαβε φέτος συμμετοχή, για πρώτη φορά, σε μεγαλύτερη διοργάνωση του WCA. Συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κύβων του Rubik, που έγινε στη Δανία (Κοπεγχάγη) από 14 έως 17 Ιουλίου 2022.

Ο Βασίλης πήγε στην Κοπεγχάγη και αποκόμισε απίστευτες εμπειρίες από speedcubers παγκοσμίου φήμης και από τη συμμετοχή του σε ένα event άψογα οργανωμένο όπου συμμετείχαν περίπου 600 άτομα, από όλο τον κόσμο. Εκεί δεν κατάφερε να φτάσει στους τελικούς , αλλά κατάφερε να βελτιώσει τους ατομικούς του χρόνους και να ανέβει στην συνολική (γενική) ελληνική κατάταξη.

Ένα από τα επιτεύγματά του εκεί, ήταν μία single λύση στον 4x4x4 με 29,11 δευτερόλεπτα, που τον κατατάσσει πρώτο στην Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία (αυτός που είχε την πρωτιά μέχρι τώρα, πλέον διαγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας).

Επίσης, είναι πλέον πρώτος στην Ελλάδα στην γενική κατάταξη στο average (μέσο όρο) στον 3x3x3 με τα 9,01 δευτερόλεπτα που κατάφερε σε προημιτελικό επίπεδο στην Κοπεγχάγη.

Με αυτές τις επιδόσεις και τις εμπειρίες στις βαλίτσες του, προθερμαίνεται για τον επόμενο επίσημο Ελληνικό διαγωνισμό, που πρόκειται να διεξαχθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2022.

Οι συμμετοχές του Βασίλη στους ανωτέρω διαγωνισμούς είχαν την ευγενική χορηγία της cubestore.gr.

Σημειώνεται πως ο πρώτος στον 3x3x3 στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, πέτυχε μέσο όρο 5,59 δευτερόλεπτα, με καλύτερη single λύση τα 3,97 δευτερόλεπτα. Όσο για τον 2x2x2 αγώνα υπήρξε λύση σε 0,89 δευτερόλεπτα.

Όσοι επιθυμούν να δουν τις λύσεις του Βολιώτη άσσου στις λύσεις του κύβου του Rubik, μπορούν να παρακολουθήσουν το κανάλι του στο youtube: Vasilis Prigkos

Πηγή: magnesia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες