ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κ. Γουργουλιάνης: «Άλλαξαν όλα σε σχέση με την πανδημία» – Τι δείχνουν τα νέα δεδομένα στην έρευνα της Δεσκάτης – Η σημαντική διαπίστωση

Ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης μιλώντας προ λίγων ημερών στο Flash TV αναφέρθηκε στην πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας, στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αυτό το διάστημα, αλλά και στο μέλλον της πανδημίας

Μάλιστα αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Δεσκάτης και στην έρευνα που συνεχίζεται στην εν λόγω μικρή κοινότητα, σημειώνοντας πως νέα δεδομένα δείχνουν πως: «Κάθε φορά που περνάει κανείς αυτό το κοινό πια, κρυολόγημα με λίγο πυρετό, είναι σαν να κάνει μια αναμνηστική δόση εμβολίου.

Αναλυτικά τόνισε: «Έχουμε μια ελεγχόμενη αύξηση των νοσηλειών, αλλά ηλικιών από 80 και άνω με συνοσηρότητες. Από τον Ιανουάριο και μετά έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη, που αφορά το ανώτερο αναπνευστικό και οι πνευμονίες είναι σπάνιες. Άρα η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ελεγχόμενη.

Έχουν αλλάξει όλα, ο ιός έγινε ηπιότερος, αλλάξαμε και εμείς. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την Δεσκάτη και το παράδειγμά της. Να σας πω τα τελευταία δεδομένα, από τους 150 ανθρώπους που είδαμε όλοι είχαν αντισώματα. Εδικά όσοι είχαν εμβολιαστεί και πέρασαν δύο φορές την Όμικρον ήπια. Άρα κάθε φορά που περνάει κανείς αυτό το κοινό κρυολόγημα με λίγο πυρετό, είναι σαν να κάνει μια αναμνηστική δόση εμβολίου. Και αυτοί είχαν πολύ υψηλά αντισώματα, άρα ο ιός έγινε ηπιότερος, αλλά και εμείς είμαστε περισσότερό προστατευμένοι από τα εμβόλια αλλά και από τις επιμολύνσεις. Κάπως έτσι τελειώνουν οι πανδημίες και όχι με έναν διακόπτη.

Για τον πολύ κόσμο είμαστε στο τέλος της πανδημίας, αλλά για μας στα νοσοκομεία θα συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια περιστατικά μεγάλων ανθρώπων με δύσκολα προβλήματα και αυτόν τον χειμώνα, μπορεί και την επόμενη χρονιά, αλλά μιλάμε για μια κατάσταση απολύτως ελεγχόμενη».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες