ΛΑΡΙΣΑ

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Καλλιθέας Ελασσόνας που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλλιθέας Ελασσόνας , με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 807.240 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ελασσόνας.

«Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση, είναι διαγενεακά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020, ακόμα ένα σχολικό κτίριο  συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής. Το βραβευμένο από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει  το ενεργειακό αποτύπωμα σε περισσότερα από 90 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια που αποκτούν σύγχρονες,  λειτουργικές και φιλικές για τους χρήστες και το περιβάλλον υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Το, Γυμνάσιο – Λύκειο Καλλιθέας Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Β+ με  τις εξής παρεμβάσεις:

– Εφαρμογή θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου και στη στέγη.

– Αντικατάσταση των κουφωμάτων.

– Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητας και θερμαντικά σώματα).

– Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες