ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος προς νέο πρόεδρο Σερβικής Βουλής: Κοινή δράση ενάντια στις βεβηλώσεις χριστιανικών μνημείων

«Πρακτικές κατά των χριστιανικών μνημείων, τις οποίες έχουμε παρακολουθήσει να συμβαίνουν, εκτός από την Τουρκία, στην κατεχόμενη Κύπρο, στο Κοσσυφοπέδιο και αλλού, έχουμε χρέος να μην τις αφήσουμε να περάσουν χωρίς να αντιτάξουμε τη φωνή της ιστορικής αλήθειας και του δικαίου». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον νέο πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης δρ Vladimir Orlić.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ εύχεται «η θητεία σας να αποβεί επωφελής για τον φίλο σερβικό λαό, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον κόσμο, την Ευρώπη, αλλά και για την κοινή βαλκανική μας περιφέρεια. Από πλευράς της ΔΣΟ, της οποίας το κοινοβούλιό σας συνιστά ένα από τα ιστορικά ιδρυτικά μέλη της, αναγνωρίζουμε την επί σειρά ετών προσφορά των συνάδελφων μας Σέρβων βουλευτών στις ποικίλες δραστηριότητες του θεσμού που συμμετέχουμε».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την συγχαρητήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Σερβικής Βουλής του προσέφερε την πολυτελή έκδοση της ΔΣΟ «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «ο ανά χείρας Τόμος περιλαμβάνει τους εμβληματικούς ναούς που έχουν αφιερωθεί στη Σοφία του Θεού και απλώνονται από τη Σκωτία έως τα βάθη της Κίνας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που, εκτός από την ανάδειξη της ενότητας του Ορθόδοξου κόσμου, σκοπεύει στην αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας από τη βάρβαρη μετατροπή από τις τουρκικές αρχές της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Παρόμοιες πρακτικές κατά των χριστιανικών μνημείων, τις οποίες έχουμε παρακολουθήσει να συμβαίνουν, εκτός από την Τουρκία, στην κατεχόμενη Κύπρο, στο Κοσσυφοπέδιο και αλλού, έχουμε χρέος να μην τις αφήσουμε να περάσουν χωρίς να αντιτάξουμε την φωνή της ιστορικής αλήθειας και του δικαίου.

Θα ήθελα, επίσης, να σας πληροφορήσω ότι ο Τόμος έχει ήδη μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στη σερβική. Σε σχετική επαφή, μάλιστα, με την απελθούσα ηγεσία της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης ο προηγούμενος Πρόεδρος είχε δηλώσει διατεθειμένος να συμβάλει στην εκτύπωση του Τόμου και την παρουσίαση του σε ανάλογη εκδήλωση στο Βελιγράδι. Αναμένοντας και τη δική σας ανταπόκριση επ’ αυτού, παρακαλώ λάβετε τις διαβεβαιώσεις των βαθυτέρων αισθημάτων μου».

Ο νέος πρόεδρος της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης κ. Vladimir Orlić είναι διδάκτωρ Ηλεκτρολογίας-Μηχανικής και Πληροφορικής, έφεδρος ανθυπολοχαγός του Σερβικού Στρατού, μέλος της Προεδρίας του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος και του Συλλόγου Συγγραφέων Poeta.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες