ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Τι απαντούν οι καταστηματάρχες εστίασης στους κατοίκους των παλαιών

Ακόμη να φανεί φως στον ορίζοντα σε ότι αφορά τις σχέσεις ανάμεσα σε καταστηματάρχες και κατοίκους στην περιοχή των Παλαιών. Ένα από τα ρεπορτάζ που έχουν απασχολήσει για καιρό το φετινό καλοκαίρι την πόλη του Βόλου, είναι το τεταμένο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους των Παλαιών και τα μαγαζιά της περιοχής, εξαιτίας της δυνατής μουσικής που δημιουργεί οχλαγωγία και ως απόρροια την δυσκολία των κατοίκων να κοιμηθούν.

Συναντήσεις ανάμεσα σε καταστηματάρχες και κατοίκους πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, χωρίς να βρεθεί η χρυσή τομή, ενώ μέσα στην εβδομάδα στη συνέλευση που έκαναν οι κάτοικοι των παλαιών κατηγόρησαν τον εμπορικό σύλλογο και το σύλλογο εστίασης ότι αποφεύγουν να πάρουνε θέση στο θέμα.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, πρόεδρο καταστηματαρχών εστίασης, θα πρέπει να υπάρξει λύση ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε και τα μαγαζιά να λειτουργούν αλλά και οι κάτοικοι να κοιμούνται. Όπως τόνισε στο TheNewspaper.gr ο κύριος Στεφάνου, τα προβλήματα των μαγαζιών είναι πολλά και σημαντικά γι’ αυτό και προσπαθούν να «ανασάνουν» με την λειτουργία τους, αλλά αυτή θα πρέπει να γίνεται σε λογικά ωράρια και όχι με δυνατή μουσική από ένα σημείο και μετά για να μπορούν και οι κάτοικοι να απολαμβάνουν την ηρεμία τους, χωρίς να καλούν επανειλημμένα την αστυνομία.

Σχετικά με τις κατηγορίες των κατοίκων σε εμπορικό σύλλογο και σύλλογο εστίασης και το ότι δεν παίρνουν θέση θέμα:

«Ο εμπορικός σύλλογος μίλησε με τα μαγαζιά και δε θίγεται κανένας και εσφαλμένα τον έχουν μπλέξει. Θα πρέπει τα μαγαζιά να λειτουργήσουν, δε θα πρέπει να κλείσουν. Θα πρέπει να βρεθεί μια μεσαία λύση με τους κατοίκους για να μπορούν να κοιμηθούν αλλά παράλληλα να μπορούν και τα μαγαζιά να λειτουργούν, με χαμηλότερη ένταση βέβαια από κάποια ώρα και μετά».

Σε ότι αφορά τη θέση του Συλλόγου εστίασης:

«Ο Σύλλογος είναι ξεκάθαρος και το έχει επαναλάβει πολλές φορές. Θα πρέπει να βρεθεί λύση ανάμεσα στα μαγαζιά και στους κατοίκους. Από την μία να χαμηλώνουν τη μουσική τα μαγαζιά από μια ώρα και μετά για να μπορούν από την άλλοι και οι κάτοικοι να κοιμηθούν, σε μια λογική ώρα κοινής ησυχίας. Αλλά και πάλι επειδή υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός από κόσμο και πάλι θα υπάρχει μια όχληση, γιατί πολύ απλά και να χαμηλώνει η μουσική, άμα συζητάνε όλοι μαζί, φωνάζουν και γελάνε θα δημιουργείται θόρυβος. Αν δε μπορούν αλλιώς ας τη βρουν νομικά τη λύση. Και οι δυο πλευρές έχουν τα δίκια τους. Θα πρέπει να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση. Επειδή δε λέω κλείστε τα μαγαζιά νομίζουν ότι είμαι εναντίον τους. Αυτή είναι η θέση του Συλλόγου».

Κλείνοντας ο κύριος Στεφάνου υπογράμμισε στο TheNewspaper.gr πως η εστίαση έχει πολλά προβλήματα που αφορούν επιστρεπτέες προκαταβολές, δυσλειτουργία της τουριστικής εστίασης, χρέη από την εποχή της πανδημίας, συνεχείς ελέγχους στις επιχειρήσεις χωρίς λόγο, ενώ παράλληλα ανέφερε πως η κυβέρνηση δε κάνει απολύτως τίποτα για να ορίσει διακανονισμούς ώστε να ρυθμιστούν τα χρέη.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες