ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo»: Μία παράσταση που χάρισε απλόχερα γέλιο στους Λαρισαίους (φώτο – βίντεο)

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα βρέθηκε απόψε το βράδυ στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, χαρίζοντας απλόχερα γέλιο στους Λαρισαίους που έσπευσαν να την παρακολουθήσουν.

Οι θεατές γέλασαν αβίαστα και παρακολουθώντας ένα θέαμα πλούσιο σε χιουμοριστικούς διαλόγους, εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχη μουσική και μια σκηνοθεσία που τους μετέφερε, απόλυτα ισορροπημένα, σε τρεις διαφορετικές εποχές.

Ο Αριστοφάνης της Αρχαίας Ελλάδας συναντάει επί σκηνής τον Ηρώνδα των Ελληνιστικών Χρόνων αλλά και τους πρωταγωνιστές της σημερινής σύγχρονης εποχής. Όλοι μαζί συνομιλούν για τη σάτιρα αλλά και για όσα απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά, προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Ο έρωτας, οι συνέπειες του πολέμου, η αιχμηρή σατιρική γλώσσα και η σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε συνυπάρχουν αρμονικά σε μια παράσταση που στέλνει ηχηρό μήνυμα ειρήνης και απόλυτου σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Το εγχείρημα της νέας Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ΚΘΒΕ απέδειξε ότι η κωμωδία έχει νόημα όταν ο κόσμος γελάει και προβληματίζεται διασκεδάζοντας!

Ο Δημήτρης Πιατάς, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Ταξιάρχης Χάνος, ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο Κωνσταντίνος Χατζησάββας, η Πολυξένη Σπυροπούλου, η Βιβή Μιτσίτσκα και ο πολυπληθής θίασος δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα ευφορίας, πλαισιωμένη από τις μουσικές νότες του Γιώργου Χριστιανάκη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παράσταση:

Φωτογραφίες – βίντεο: Θάνος Παλούκας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες