ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Σκιάθου λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς

Σε συνέχεια του από 01-08-2022 έκτακτο Σ.Ο.Π.Π. και του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που ισχύει για σήμερα Δευτέρα 01 Αυγούστου 2022 με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 3 (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΨΗΛΗ) και 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ) για την ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων , και της αριθμ. πρωτ. 3103 Φ.702.15/01-08-2022 εισήγησης της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας με θέμα «Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση», αποφασίζουμε:

την άμεση τήρηση της εφαρμογής της ανωτέρω εισήγησης της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας και συγκεκριμένα την αναγκαιότητα επιβολής του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις κάτωθι περιοχές της Νήσου Σκιάθου, λαμβάνοντας υπόψη το μικροκλίμα της περιοχής, τη μορφολογία του εδάφους, το είδος και την έκταση της επαπειλούμενης χλωρίδας και πανίδας:

-Παναγία Κονίστρα, στη θέση Στήλες και προς Μικρό Ασέλινο
-Μανδράκι Θέση Αγία Ελένη.

Επισημαίνεται ότι ο σχετικός χάρτης πρόβλεψης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).
Επιπλέον, η σχετική απαγόρευση κυκλοφορίας θα δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την
πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές» με απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε κάθε περιοχή ευθύνης, σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής
Παρακαλούνται οι αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης με την κατάλληλη σήμανση οδών και με τον έλεγχο των προαναφερθέντων δρόμων – περιοχών, καθώς και την σχετική ενημέρωση των κατοίκων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες