ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ακάλυπτη ξανά η βάρδια στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Η μεταφορά τραυματιών στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με ιδιωτικά Ι.Χ., λόγω των κενών που υπάρχουν στις θέσεις των οδηγών ασθενοφόρων, συνεχίζεται μέχρι να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό.

Για μία ακόμη φορά, χθες το απόγευμα, η βάρδια ήταν κενή. Η διακομιδή δύο τουριστριών από το Βέλγιο μετά από τροχαίο ατύχημα από τον τόπο του συμβάντος μέχρι το Κέντρο Υγείας έγινε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαγοράς Βασίλη Τσαπράζη που έτυχε να είναι μάρτυρας του ατυχήματος.

Επισημαίνεται πως περίπου πριν δέκα μέρες γυναίκα τραυματίας από ατύχημα σε κτήμα μεταφερόταν σε καρότσα αγροτικού προκειμένου να λάβει πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε όταν στις 18:30 η μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο αδερφές από το Βέλγιο ηλικίας 21 και 20 ετών ολίσθησε σε νερά στην εθνική οδό Χορευτού – Ζαγοράς στο ύψος του Χορευτού και ανατράπηκε.

Οι δύο νεαρής ηλικίας γυναίκες, που παραθερίζουν στην περιοχή, χτύπησαν στα άκρα και χρειάζονταν παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο κ. Τσαπράζης απευθύνθηκε αμέσως για βοήθεια στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όμως η απάντηση που πήρε ήταν πως δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο.

Στη συνέχεια κάλεσε το 166 και το ΕΚΑΒ τον προέτρεψε να μεταφερθούν οι τραυματισμένες κοπέλες με ιδιωτικά μέσα μέσα μέχρι το Κέντρο Υγείας, διότι λόγω απόστασης θα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση για να φθάσει το ασθενοφόρο στο σημείο.

«Αποδεικνύονται κούφια τα λόγια της κυβέρνησης της ΝΔ που λίγες μέρες μετά το ατύχημα με την αγρότισσα η οποία μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης διαθέσιμου ασθενοφόρου, δεν φρόντισε να καλύψει άμεσα τις βάρδιες με οδηγούς», καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς.

Όπως εξηγεί, «αυτή τη στιγμή τα δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς είναι παραταγμένα έξω από το κτίριο και κάθονται».

Η Λαϊκή Συσπείρωση επιτίθεται στους βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζοντας πως «αποδεικνύονται τουφεκιές στον αέρα οι δηλώσεις ντόπιων βουλευτών της ΝΔ που η κυβέρνηση και 5η ΥΠΕ ενώ δεν μπορούν να καλύψουν τις βάρδιες με δύο ακόμη οδηγούς, ζητούν τμήμα του ΕΚΑΒ που απαιτεί 10 άτομα προσωπικό!! Νομίζουν ότι μιλούν σε ιθαγενείς!! Η οργή μας έχει ξεχειλίσει!!».

Κάνε λόγο για τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί.

«Δεν αντέχουμε άλλο την αδιαφορία και κοροϊδία των κυβερνήσεων που έχουν υποβαθμίσει και εμπορευματοποιήσει την υγεία μας. Ο λαός πρέπει να διεκδικήσει άμεση και πλήρη αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό, και λοιπό προσωπικό», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες