ΛΑΡΙΣΑ

Βαϊούλης για εξαφάνιση αδέσποτων: Μια “μήνυση κατά αγνώστων” από τη Δημοτική Αρχή θα αποτελούσε καλή αρχή ενδείξεως των προθέσεων της

Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα της “εξαφάνισης” των αδέσποτων ζώων και τη στάση του Δήμου Λαρισαίων, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Λαρισαίων Κοινόν” Κώστας Βαϊούλης αναφέρει τα εξής:

“Οι μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά διαχρονικό, με εξίσου διαχρονικές ευθύνες της τοπικής και κεντρικής πολιτικής εξουσίας. Είναι κοινό μυστικό ότι αρκετά χρόνια πριν, η αποτρόπαια αυτή πράξη είχε την άμεση ή έμμεση στήριξη Δήμων της χώρας, αλλά και μέρους της Ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια η σταδιακή μεταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας σε φιλοζωϊκή, με την ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση φιλοζωϊκών σωματείων, αλλά και τα βαριά πρόστιμα σε συνδυασμό με την κοινωνική κατακραυγή, ώθησαν τους Δήμους στην εξεύρεση λύσεων μέσω νόμιμων διαδικασιών. Δυστυχώς, αν και έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου εξακολουθούν να υπάρχουν ”συμπολίτες” οι οποίοι συνεχίζουν το απάνθρωπο και αρρωστημένο έργο τους. Είναι καθήκον της κοινωνίας με την αμέριστη συνδρομή της Ελληνικής αστυνομίας, να απομονωθούν και φυσικά να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη αντιμέτωποι με κακουργηματικές πράξεις.

Υπάρχουν ευθύνες στον Δήμο Λαρισαίων για τις μαζικές θανατώσεις ζώων από “αγνώστους”; Φυσικά και υπάρχουν.

Η εκάστοτε Δημοτική αρχή επιβάλλεται να εναρμονίζεται με τα σύγχρονα δεδομένα, να αφουγκράζεται τον παλμό των πολιτών και να μην μένει περίκλειστη σε παρωχημένες αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών .

Από την σημερινή Δημοτική αρχή ζητούμε άμεσα φιλοζωικές και περιβαλλοντολογικές κινήσεις σε συνεργασία με φιλοζωικούς φορείς. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε στοχευμένες δράσεις, κοινή αντιμετώπιση θεμάτων ευζωΐας ζώων μαζί με την αστυνομία, αλλά και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών με συνεχή δημοσιεύματα στα τοπικά Μ.Μ.Ε. υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων. Η Δημοτική αρχή οφείλει να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και φυσικά μία “μήνυση κατά αγνώστων” θα αποτελούσε μία καλή αρχή ενδείξεως των προθέσεων της.

”Τα κτήνη είναι του Θεού, η κτηνωδία είναι των ανθρώπων”- Βίκτωρ Ουγκώ.

Υ.Γ Καλή η ανακαίνιση του κυνοκομείου. Μήπως χρειάζεται και ενίσχυση σε εξειδικευμένο προσωπικό;”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες