ΛΑΡΙΣΑ

Τι απαντά ο δήμος Λαρισαίων σε καταγγελία δημότη περί εξαφάνισης ζώων

Απάντηση εξέδωσε ο δήμος Λαρισαίων σε καταγγελία δημότη περί εξαφάνισης ζώων το τελευταίο διάστημα (διαβάστε εδώ).

Αναλυτικά αναφέρει: “Μόνο ως ανοησίες και μυθεύματα, μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμά σας, με ανώνυμη επιστολή – καταγγελία, στην οποία αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο ο Δήμος Λαρισαίων να είναι υπεύθυνος για «μαζική εξαφάνιση πολλών ζώων» σε περιοχές της πόλης.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους λίγους Δήμους που λειτουργούν, παρά το δύσκολο περιβάλλον, με πολύ καλές συνθήκες δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων, υλοποιεί μαζικά προγράμματα στειρώσεων, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς, υπερήφανος για τον τρόπο που διαχειρίζεται ζητήματα που αφορούν τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα, σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία.

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε η θανάτωση ζώων, συνιστά σοβαρότατο ποινικό αδίκημα. Είναι λοιπόν αυτονόητο και επιβεβλημένο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καταφύγουν σε νομικές ενέργειες, απέναντι σε όσους υπογράφουν και διακινούν, με τέτοια ευκολία, και για τους δικούς τους λόγους, τέτοιες απίστευτες ανοησίες, που προσβάλουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους του Δήμου, τη δημοτική αρχή και το κύρος του 5ου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις