ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη φυλακή 29χρονος Λαρισαίος και 53χρονος Αλβανός για τα 12 κιλά χασίς – Ελεύθεροι με όρους πατέρας και αδερφός

Προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια κρίθηκαν ένας 53χρονος Αλβανός υπήκοος και ένας 29χρονος, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν ο 61χρονος πατέρας και ο 24χρονος γιος του.

Ο 29χρονος είχε διαφύγει της σύλληψης την ημέρα της εφόδου αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσή Ασφάλειας Λάρισας, αλλά παραδόθηκε στη συνέχεια με αποτέλεσμα μετά τη σύλληψή του να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όπου τελικά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Οι τέσσερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, μετά τον εντοπισμό «οργανωμένης  εγκατάστασης υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης» σε υπόγειο εξοχικής κατοικίας  στη Σωτηρίτσα, του Δήμου Αγιάς.

Προηγήθηκε έρευνα σε σπίτι και αποθήκη στον Αμπελώνα, στο πλαίσιο της οποίας  συνελήφθησαν, ο 61xpovos Λαρισαίος, ο 24xpovos γιος του, καθώς και ένας 53χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, τον περασμένο Ιανουάριο και – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – «προσλήφθηκε» από την οικογένεια των Λαρισαίων ως «εργάτης», παραδίδοντας μάλιστα και ένα «σχέδιο» υδροπονικής καλλιέργειας για την οποία προηγήθηκε σειρά εργασιών στο υπόγειο της παραθεριστικής κατοικίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ της οικογένειας και του Αλβανού εργάτη φέρεται να είχε γίνει συμφωνία και για τη μηνιαία αμοιβή του 53χρονου ο οποίος  ανέλαβε καθήκοντα όταν του παραδόθηκαν 50 δενδρύλλια σε πρώιμη ανάπτυξη, αλλά και αγροτικά εφόδια (λιπάσματα κλπ) όπως και οδηγίες για την καλλιέργεια. Από τις έρευνες βρέθηκαν συνολικά 11.950 γραμμάρια χασίς.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες