ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Φ. Τακούδης στο onlarissa: Έρχεται κόλαση διαρκείας για τους Λαρισαίους – Πόσο θα κρατήσουν τα 40ρια – Ποια μέρα θα έχουμε διάλειμμα με μπόρες

Ισχυρό κύμα καύσωνα έρχεται να σαρώσει τη Λάρισα το επόμενο διάστημα, καθώς το θερμόμετρο θα είναι… ακατέβατο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου για πολλές ημέρες, σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση του έγκυρου Λαρισαίου μαθηματικού – μετεωρολόγου, κ. Φάνη Τακούδη.

Ακόμη και σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, ο καιρός θα έχει καλή διάθεση, καθώς η θερμοκρασία στην πόλη της Λάρισας θα είναι υποφερτή και δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς με ασθενείς ανέμους και φυσικά ηλιοφάνεια.

Από αύριο Παρασκευή όμως ξεκινάει η άνοδος, καθώς θα πνέουν νοτιάδες και για την ακρίβεια νοτιοδυτικοί άνεμοι στη Λάρισα οι οποίοι θα ανεβάσουν τον υδράργυρο στους  36-37 βαθμούς. «Το ευτύχημα είναι ότι οι ελάχιστες τιμές είναι καλές, δηλαδή τα ξημερώματα η θερμοκρασία πέφτει στους 21-23 βαθμούς και αυτό σημαίνει καλό ύπνο και ανάσες δροσιάς, κάτι που αντιστοίχως δεν συνέβη πέρσι στις ημέρες καύσωνα που έζησε η Λάρισα με το θερμόμετρο να είναι κολλημένο στους 30 βαθμούς όλη τη νύχτα», θα επισημάνει ο κ. Τακούδης.

Την ανιούσα θα συνεχίσει να παίρνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, καθώς το Σάββατο θα «πιάσουμε» τους 39 βαθμούς μέσα στη Λάρισα και την Κυριακή το μεσημέρι τους 40 ίσως και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Το θετικό της υπόθεσης σύμφωνα με τον Λαρισαίο μετεωρολόγο είναι πως η υγρασία θα μείνει σε χαμηλές τιμές 18-20 %.

Διάλλειμα την Δευτέρα με μπόρες και μετά ο καύσωνας θα εγκατασταθεί…

Το κύμα αυτό καύσωνα θα ανακοπεί για λίγο την ερχόμενη Δευτέρα καθώς βάσει της πρόγνωσης του Φάνη Τακούδη, θα συννεφιάσει το μεσημέρι και πιθανότατα να ξεσπάσουν τοπικές μπόρες με την θερμοκρασία να υποχωρεί στους 36 βαθμούς Κελσίου, με το ρεύμα από νότιο να μετατρέπεται σε βόρειο.

Το νότιο ρεύμα όμως επανεμφανίζεται την επόμενη ημέρα, την Τρίτη, όταν η θερμοκρασία θα παρουσιάσει εκ νέου άνοδο και θα αγγίξει ξανά τους 40 βαθμούς.

Μάλιστα ο καύσωνας από εκεί και έπειτα θα εγκατασταθεί στη Λάρισα, καθώς ο υδράργυρος θα «παίζει» μεταξύ 39-40-41 βαθμούς Κελσίου συνεχόμενα και όπως όλα δείχνουν μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Κοντολογίς η… κόλαση στη Λάρισα θα διαρκέσει για οκτώ ημέρες χωρίς παύση.

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες