ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κι όμως… φρούτα και λαχανικά φέρνουν την ευτυχία!  – Τι λέει ο Λαρισαίος καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας

Μπορεί η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών να μας κάνει πιο ευτυχισμένους; Ο Λαρισαίος καθηγητής Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας Δημήτρης Κουρέτας, μιλά για μία αμερικανική έρευνα που αποκαλύπτει τα σπουδαία οφέλη για τα φρέσκα τρόφιμα που οι περισσότεροι από εμάς… παραγκωνίζουμε στο ψυγείο μας.

Γράφει συγκεκριμένα: «Έρευνα, που δημοσιεύτηκε το 2016 στο διάσημο American Journal of Public Health, δείχνει ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα ευτυχίας των ανθρώπων αργότερα.

Η μελέτη, από τον καθηγητή Warwick Economics και τον Ερευνητικό Συνεργάτη CAGE Andrew Oswald και τον Dr Redzo Mujcic από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, είναι μια από τις πρώτες σημαντικές επιστημονικές προσπάθειες για τη διερεύνηση της ψυχολογικής ευεξίας πέρα ​​από την παραδοσιακή διαπίστωση ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου, και καρδιακές προσβολές.

Τα οφέλη της ευτυχίας εντοπίστηκαν για κάθε επιπλέον ημερήσια μερίδα φρούτων και λαχανικών έως και 8 μερίδες την ημέρα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που άλλαξαν από σχεδόν καθόλου φρούτα και λαχανικά σε οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα θα βιώσουν μια αύξηση της ικανοποίησης από τη ζωή που ισοδυναμεί με τη μετάβαση από την ανεργία στην απασχόληση. Οι βελτιώσεις στην ευημερία σημειώθηκαν μέσα σε 24 μήνες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες