ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Όλο και περισσότεροι αναζητούν την ποιότητα των παραδοσιακών μας εδεσμάτων

«Θα είμαι λακωνικός σεβόμενος τον κόσμο που αναμένει. Άλλωστε, κυρία πρόεδρε, στην προκειμένη περίπτωση, μια και βρισκόμαστε στη Γιορτή Γλυκού νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο η λαϊκή ρήση “τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι”. Χαίρομαι που μετά από τρία χρόνια μπορούμε και ξανανταμώνουμε στον όμορφο αυτό χώρο για να ξεφαντώσουμε, όπως των Ελλήνων οι κοινότητες ξέρουμε». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην 7η Γιορτή Γλυκού Κραννώνα από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα κ. Γεωργία Ψωμουλιά.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του παλαιού σχολείου, ο Θεσσαλός πολιτικός επαίνεσε τον Σύλλογο «γιατί τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύουν την αξία της διασύνδεσης της παραδοσιακής διατροφής με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι ότι για χρόνια άλλαξαν οι διατροφικές μας συνήθειες. Ξεχάσαμε το παραδοσιακό, το αυθεντικό σπιτικό και πιστέψαμε ότι καλό είναι μόνον το μοντέρνο και ειδικά το εισαγόμενο. Αυτή η νοοτροπία έκανε τον κύκλο της. Και σήμερα όλο και περισσότεροι αναζητούν, όπου πηγαίνουν, το παραδοσιακό, το αυθεντικό, το γνήσιο. Και είναι ενδεικτικό ότι και οι τουρίστες που κατακλύζουν τη χώρα μας ζητούν ελληνικό πρωινό, ελληνική μεσογειακή κουζίνα, παραδοσιακό γλυκό κουταλιού με χαμηλό θερμιδικό φορτίο. Αυτή τη νέα τάση επιστροφής στο παραδοσιακό είναι ευκαιρία να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε, συγχαίροντας «τις γυναίκες του χωριού που συμμετείχαν στον διαγωνισμό γλυκού, τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Κραννώνα, τον πρόεδρο του χωριού κ. Κώστα Τσιαγκλάνη και τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, που στηρίζει πολιτιστικές δράσεις και στα 53 χωριά του δήμου μας. Καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι!».

Στην «7η Γιορτή Γλυκού- Ένα ταξίδι γλυκών γεύσεων» την αξιολόγηση των γλυκών που συμμετείχαν έκαναν ο chef κ. Θάνος Καλογιάννης και η pastry chef κ. Ευαγγελία Μπατζογιάννη, ενώ ακολούθησε πλούσιο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες