ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάκριση για Λαρισαίους μαθητές από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διοργάνωσε το πανελλήνιο εκπαιδευτικό/καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά & εφήβους: «Σαν Αλκυόνη στα Χρώματα του Αιγαίου», στα πλαίσια της Aegean Kids Biennale 2022.

Το πρόγραμμα βασίζεται στον αρχαίο μύθο της Αλκυόνης, η οποία χαρίζει κάθε χρόνο στην ψυχρή καρδιά του χειμώνα λίγες ζεστές ημέρες. Σύμβολό του το ξύλινο γλυπτό καράβι η «Αλκυόνη» με το οποίο, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας ταξιδεύει από άκρη σε άκρη του Αιγαίου, για να αγκαλιάσει κάθε παιδί που ζει ακόμα και στο πλέον απομακρυσμένο νησί του ελληνικού αρχιπελάγους. Με πυξίδα την τέχνη, η «Αλκυόνη» πλέει αέναα στην ονειρική θαλασσογραφία της Ελλάδας, ανταμώνοντας τους σύγχρονους μικρούς ακρίτες που κατοικώντας στις παραμεθόριες περιοχές διασφαλίζουν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου τους, επίτευγμα το οποίο αποτελεί βασικό όρο εθνικής επιβίωσης για όλους εμάς. Έτσι οι μικροί μας καλλιτέχνες επιστρατεύοντας τα πινέλα τους και μέσα από τις δημιουργίες τους, προσπάθησαν να αναδείξουν όλα τα παραπάνω και να φέρουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Κατά την διάρκειά του προγράμματος συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες έργα με την συμμετοχή δεκάδων σχολείων και πολιτιστικών φορέων. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στις 12 Ιουλίου. Η επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία απαρτίστηκε από 18 εικαστικούς, αφού βαθμολόγησε τα έργα στα ακόλουθα πεδία: Έκφραση(25%), Φαντασία(25%), Καινοτομία(20%), Αισθητική(20%), Τεχνική(10%), κατέληξε στα επικρατέστερα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και τα τρία έργα των μικρών δημιουργών του ΚΔΑΠ BRAINFIT.

Οι Λαρισαίοι διακριθέντες μαθητές είναι των εξειδικευμένων ΚΔΑΠ BRAINFIT και είναι:

Α) Η Ράλλη Αντωνία

Β) Η Ράλλη Χρυσοβαλάντω

Γ) Η Τσώνη Ευαγγελία

Την οργάνωση και τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε η εκπαιδευτικός του BRAINFIT κ. Φάκα Άννα με τη βοήθεια της διάσημης και έμπειρης ζωγράφου κ. Μαρία Παναγιώτου.

Τα διακριθέντα έργα των παιδιών θα:

· λάβουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ με τιμητική αναφορά στην Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

· χαρίσουν στους δημιουργούς τους μια θέση στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ και στην ΕΚΘΕΣΗ του προγράμματος

· κοσμήσουν το ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ του προγράμματος

· προβληθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο κανάλι της ΠΠΕ στο You Tube, καθώς και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ)

Τη διοργάνωση της δράσης, υποστηρίζουν με την συνεργασία τους συνεργάτες και φορείς με σημαντική κοινωνική, εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα σε μια συνέργεια που τονίζει την πολιτισμική διάσταση της δραστηριότητας της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας:

· UNESCO E-PLATFORM ON INTERCULTURAL DIALOGUE

· GOOGLE CULTURAL INSITUTE: ARTS & CULTURE

· Ε.Ρ.Τ.

· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

· ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

· ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ, ΡΟΔΟΥ, ΚΩ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΝΙΣΥΡΟΥ, ΣΥΡΟΥ

Να σημειωθεί, ότι φέτος τα εξειδικευμένα ΚΔΑΠ BRAINFIT συμμετείχαν σε πολλούς εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς και σχεδόν σε όλους διακρίθηκαν!!!

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες