ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυλαία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων – Νικητής ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Με τον μεγάλο τελικό που διεξήχθη την Κυριακή 10.07.2022 στο Στάδιο Αλκαζάρ έπεσε η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων. Πρωταθλήτρια Ελλάδος για το έτος 2022 ανακηρύχθηκε η ομάδα του Δ.Σ. Ιωαννίνων, η οποία σύσσωμη αφιέρωσε την επιτυχία της στη μνήμη του πρόωρα χαμένου εν ενεργεία δικηγόρου και τερματοφύλακά της Μάριου Ζώνιου. Η ομάδα των Ιωαννίνων επισφράγισε έτσι τη σταθερά ανοδική της πορεία, κατακτώντας τον τίτλο έπειτα από συνεχή παρουσία σε ημιτελικούς και τελικούς του θεσμού κατά την τελευταία πενταετία.

Στον τελικό που διεξήχθη κάτω από ιδανικές καιρικές και γηπεδικές συνθήκες, η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε δίκαια της άξιας φιναλίστ ομάδας του Δράκοντα Αθηνών με τέρματα των Κοσμά και αυτογκόλ του Ψωμά, ενώ ενδιάμεσα οι Αθηναίοι είχαν ισοφαρίσει με θεαματικό σουτ του Τσέγα. Το βραβείο κορυφαίου παίκτη του τελικού απονεμήθηκε στον Γιαννιώτη δικηγόρο Ντίνο Σδράβο.

Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση για την Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος (που απαρτίζεται από τους δικηγόρους Λάρισας Αντώνη Γραβάνη, Νίκο Κολοκυθόπουλο, Νίκο Κουμαντζέλη, Δημήτρη Μπένη και Χάρη Ντούμο), δεδομένου ότι η ανάθεση έγινε στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ η επικύρωσή της από τον ΔΣΛ τον Μάρτιο! Υπό μεγάλη πίεση χρόνου, αποφασίστηκαν οι αναγκαίες προσαρμογές στον θεσμό, προκειμένου να διεκπεραιωθούν έγκαιρα και με τον καλύτερο τρόπο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των εικοσιεπτά (27) συμμετεχουσών ομάδων. Όπως είναι φυσικό για μια διοργάνωση με μεγάλη συμμετοχή, ιστορία και κίνητρο διάκρισης, δεν έλειψαν οι οργανωτικές και άλλες δυσκολίες, όπως διαιτητικά λάθη, ενστάσεις, ποινές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομάδων, πλην όμως επιλύθηκαν με την πολύτιμη συνδρομή της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΝΛ (δικηγόροι Κώστας Κουτσογιάννης, Άκης Παπαθεοδώρου και Ελένη Ζαρόγιαννου), ούτως ώστε στις αρχές Ιουλίου όλα να είναι έτοιμα για τη φιλοξενία της τελικής φάσης στην πόλη μας.

Στην τελική φάση, που είναι ο καθρέπτης της διοργάνωσης, φιλοξενήθηκαν επί οκτώ ημέρες στη Λάρισα αποστολές επτά ομάδων από όλη τη χώρα (πλην της διοργανώτριας ομάδας της Λάρισας). Κατά τη διάρκειά της, έλαβε χώρα και η ετήσια συνδιάσκεψη του θεσμού, στην οποία πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τη συνέχισή του, ενώ έγινε και η ανάθεση της επόμενης διοργάνωσης (στον Δ.Σ. Ηρακλείου). Οι αγώνες διεξήχθησαν σε εξαιρετικά γήπεδα με πλήρη βιντεοκάλυψη και διαδικτυακή μετάδοση και η τελική φάση κύλησε ομαλά, και το κυριότερο, δίχως σοβαρούς τραυματισμούς.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 37ου ΠΠΠΔΣ έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη επιτυχία το έργο της, απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες προς όλους όσους στήριξαν τη συνέχιση της διοργάνωσης τη φετινή περίοδο:

Ειδικότερα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, το Ε.Α.Κ.Λ. και προσωπικά τους κ.κ. Ι. Κουρδή και Δ. Μακρίδη, το Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων, την Ε.Ο.Δ.Υ.Α. και προσωπικά τον κ. Ξ. Λέτσα και τους τους εθελοντές διασώστες της, τον Δήμο Κιλελέρ (Τ.Σ. Πλατυκάμπου), την Ε.Π.Σ.Ν.Λ. (κ. Μπουχλαριώτη, Επιτροπή Διαιτησίας, Πειθαρχική Επιτροπή).

Προς τα αθλητικά σωματεία Απόλλων Λάρισας (και προσωπικά προς τον κ. Χρ. Τερζούδη), Μαχητής Τερψιθέας, Απόλλων Γαλήνης, Αστραπή Ν.Π. και Α.Ο. Ελευθερών για τις γηπεδικές διευκολύνσεις.

Προς τις επιχειρήσεις «Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου», «Όλυμπος-Αφοι Παπαγιάννη», «Τρόφιμα Μπαράς» και «Ιασώ Θεσσαλίας».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους εθελοντές δικηγόρους κ.κ. Ανδρέα Ανδριτσόπουλο, Φώτη Αστερίου, Παναγιώτη Μπατζιανούλη, Γιάννη Ντέφα, Νίκο Χατζημπύρο για την πολύτιμη και πολύπλευρη βοήθειά τους.

Τέλος προς τα διοικητικά συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, του Λογαριασμού Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Λάρισας (ΛΕΑΔΠΛ) και του Συλλόγου Αθλητισμού και Πολιτισμού Δικηγόρων Λάρισας (ΣΠΑΔΛ) που ήταν πολύτιμοι αρωγοί της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες