ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καρδίτσα: Το σημαντικό έργο στο Νομό εγγυάται καλύτερο μέλλον

Στην αμέριστη στήριξη που, όπως τονίστηκε, παρείχε η κυβέρνηση στον Νομό Καρδίτσας μετά τον Ιανό με πολύπλευρα μέτρα και σημαντικούς πόρους, μέσω των οποίων χρηματοδοτήθηκε η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές, αποζημιώθηκαν οι πληγέντες και δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα που θα στηρίξουν την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής, κ

αθώς και την προτεραιότητα που δίνεται στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό πυλώνα για την περιοχή, αλλά και όλη τη χώρα, εστίασαν τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου που περιόδευσε σε όλο το Νομό μιλώντας στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν την έναρξη της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) ΝΔ Καρδίτσας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση όλη την τριετία ήταν κοντά σε κάθε πολίτη, κάτι που αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Ιανού « Ήταν μια μεγάλη ταλαιπωρία για το Νομό. Αποδείχθηκε όμως ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει κι αλλιώς, η κρατική μηχανή μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο, ότι μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά και γρήγορα δίπλα στον πολίτη, να αποκαταστήσει τις ζημιές να δώσει ελπίδα στον κόσμο και μέσα σε λίγο χρόνο βλέπουμε την περιοχή ως ένα πραγματικό εργοτάξιο, όχι μόνο με την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά με νέα μεγάλα έργα που δίνουν πνοή και προοπτική» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στον πρωτογενή τομέα που έχει πλέον, όπως είπε, ένα πολύ σημαντικό ρόλο και οφείλουν όλοι να τον στηρίξουν για να μπορέσει η χώρα να έχει και την επάρκεια που απαιτείται, αλλά και συγχρόνως να δώσει και προοπτική».

Εξειδικεύοντας την στήριξη της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα ο κ.Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας ύψους 705 εκ. €, το πρόγραμμα νέων αγροτών ύψους 525 εκ. € με ενισχύσεις που φτάνουν και τις 40.000€ όταν παλιότερα ήταν 17.000€ που είναι τα μεγαλύτερα αντίστοιχα προγράμματα όλων των εποχών για τη χώρα, καθώς και την αύξηση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ το 2021 που έφτασαν τα 352 εκ.€ από τα οποία τα 158 εκ. € ήταν από τις εισφορές και τα άλλα από τον κρατικό προϋπολογισμό, επίσης τα περισσότερα που δόθηκαν ποτέ. Έμφαση έδωσε δε και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα άρδευσης που τρέχει στη χώρα με το έργο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και της Υπέρειας Ορφανών στην περιοχή μας που φτάνουν στα 510 εκ. €. Τέλος ερωτηθείς για τις αγροτικές αποζημιώσεις του Ιανού ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι είμαστε σε μια διαδικασία συνεχών πληρωμών και σύντομα θα καταβληθεί το σύνολο και από το Υπ. Υποδομων, ενώ προανήγγειλε τη χρησιμοποίηση και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων πλην του ΕΛΓΑ -ο κανονισμός αποζημιώσεων του οποίου, όπως είπε θα αλλάξει- για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις του αγροτικού κόσμου και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρας χαρακτήρισε σπουδαίο το έργο που γίνεται στην Ελλάδα την τελευταία 3ετία υπό δύσκολες συνθήκες κάτι που είναι εμφανές όπως είπε και στην Καρδίτσα με έργα που δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση που επέδειξε όπως τόνοσε χαρακτηριστικά πρωτοφανή αντανακλαστικά και με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας. Ο κ. Τσιάρας πέρα από τα κονδύλια του Ιανού ύψους 800 εκ. € που εισέρευσαν στην περιοχή μας αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που προωθούνται όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου και του Νοσοκομείου, ενώ προανήγγειλε την έγκριση της κατασκευής με ΣΔΙΤ του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, και την προώθηση της κατασκευής της προσθήκης στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας καθώς και στα δύο μεγάλα αρδευτικά έργα που αρδεύτηκαν εκφράζοντας την άποψη ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσουν διαφορετική προοπτική στο νομό «Η Καρδίτσα του πραγματικά χαμηλού κατά κεφαλή εισοδήματος θα είναι ένας τόπος που θα έχει αναβαθμιστεί και θα έχει δημιουργήσει προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης»

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρ. Δήμας και οι βουλευτές κ.κ. Κόλλιας και Λιούπης αναφέρθηκαν στις επισκέψεις και τις επαφές που είχαν στους περιφερειακούς δήμους του Νομού επισημαίνοντας τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν τόσο από τα εκτελούμενα έργα όσο και από την δυναμική των τοπικών επιχειρήσεων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός εστίασε στα μέτρα και τα έργα που δρομολογήθηκαν στην περιοχή την επομένη του Ιανού εξαίροντας τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και της Αυτοδιοίκησης που αποτελεί πλέον θεσμοθετημένο μοντέλο παρέμβασης σε ανάλογες κρίσεις.

Στις κυβερνητικές προσπάθειες στήριξης της περιοχής με τα έργα που δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριετίας και μετά τον Ιανό, αλλά και όλων των πολιτών της χώρας με τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης εστίασαν στις τοποθετήσεις τους και οι βουλευτές κ.κ. Γ. Κωτσός και Ασ. Σκόνδρα, ενώ στα μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα αλλά και την εμπιστοσύνη στα νέα στελάχη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας κ. Χρ. Χιώλος.

Κλείνοντας ο κ. Τσιούκης τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική η περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου και κάλεσε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ να αναδείξουν κι αυτά με τη σειρά τους το κυβερνητικό έργο

Κωστής Κριτσιάνης / karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις