ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην απόφαση Κεραμέως να θέσει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς (φώτο – βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως να θέσει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ και τέως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γιάννης Καψάλης, που αποτελεί τον έναν από τους τέσσερις εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε αργία, επεσήμανε πως “πρόκειται για μία ανήκουστη απόφαση και δεν νοείται τέτοια ποινή, ακόμη κι αν η θέση μας σαν ΠΥΣΔΕ αποδειχθεί λάθος, που δεν είναι κι θα αποδειχθεί στα δικαστήρια”.

Από την πλευρά της, η Ερμίνα Μαγαλιού μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και μέλος των ΣΥΝΕΚ τόνισε ότι “ήρθαμε σήμερα εδώ για έναν πολύ σπουδαίο και σοβαρό λόγο. Η επαίσχυντη απόφαση της υπουργού να θέσει σε δυνητική αργία τέσσερις συναδέλφους σηματοδοτεί μία σειρά από πράγματα με πρώτο και κύριο ότι η εργασία πλέον δεν αποτελεί δικαίωμά μας, δεύτερον ότι είμαστε αναλώσιμοι, τρίτον ότι σε μία εποχή που τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι πλέον δοτά άνθρωποι που ελεύθερα εξέφρασαν την άποψή τους για θέμα διοικητικό μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν σε δυνητική αργία. Η εργασία είναι δικαίωμα, ζούμε την πιο αυταρχική πολιτική ηγεσία. Αυτή τη στιγμή τέσσερις εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται σε δυνητική αργία για θέμα που έχει να κάνει με τη δουλειά τους αλλά για την γνώμη τους “.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

Φώτο – βίντεο: Θάνος Παλούκας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες