ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης», φορέας Αξιών και Παράδοσης»

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Νίκαιας, «Θεόκλητος Φαρμακίδης», που διοργάνωσε ο δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραβρέθηκε σήμερα, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά την ολοκλήρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

Με πολλή συγκίνηση , κάθε φορά ανταμώνω με συγχωριανούς μου, στα δικά μας ευλογημένα μέρη, εδώ, στην πλατεία της όμορφης Νίκαιας, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου «Θεόκλητος Φαρμακίδης», έναν θεσμό καταξιωμένο πλέον για τον Δήμο Κιλελέρ.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί βλέπω μικρούς και μεγάλους, που απαρτίζουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με περηφάνια να φοράνε τις παραδοσιακές στολές και να τιμούν τα ήθη και τα έθιμά μας. Μέσα από εσάς , ακτινοβολεί η μνήμη και η ιστορία του ένδοξου Κιλελέρ. Χάρη σε εσάς, γινόμαστε αποδέκτες της μαγείας και της δύναμης της παράδοσής μας , που μας είναι απαραίτητα συστατικά , ως συνεκτικός φορέας που ενώνει άρρηκτα παρελθόν και παρόν, ενώ παράλληλα, προβάλλεται και η πολιτιστική κληρονομιά του χωριού και στο ευρύτερο κοινό του ν.Λάρισας.

Και είναι αυτό ακριβώς, ο ανεκτίμητος πλούτος και η κιβωτός της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσα από την αναβίωση ηθών και εθίμων, να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και γνώση.

Θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο Χαρούλα Κομήτσα και όλα τα μέλη του ΔΣ του συμβουλίου καθώς και τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Δημήτρη Χατζή, αλλά και όλους τους κατοίκους της Νίκαιας, για την αγάπη με την οποία περιβάλλετε την παράδοσή μας και σας εύχομαι, καλή δύναμη και ευδοκίμηση, με την ηχηρή παρουσία σας να συντροφεύει πάντα μελωδικά και όμορφα τις ψυχές μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες