ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ταράτσες της Λάρισας ζωντάνεψαν ξανά! Οι Λαρισαίοι απολαμβάνουν ταινίες από ψηλά (φωτο)

Το «Τaratsa Film Festival» άνοιξε τις “πύλες” του και υποδέχεται για 6η συνεχόμενη χρονιά τους φίλους του σινεμά σε ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες στο κέντρο της Λάρισας.

Από χθες ξεκίνησαν και συνεχίζονται σήμερα οι προφεστιβαλικές προβολές στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας με δυο ξεχωριστές επιλογές από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Αύριο 1 Ιουλίου το Ταράτσα FilmFestivalθα βρίσκεται στοΙΕΚ ΑΚΜΗ (Πατρόκλου & Ασκληπιού) με βραβευμένες ταινίες από το 14ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Artfools Λάρισας , τοΣάββατο 2 Ιουλίου στο Κλίμαξ και την Κυριακή 3 Ιουλίου στο Καφενείο η Γηόπου θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες από το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας . Συγκεκριμένα :

 Παρασκευή 1 Ιουλίου – ΙΕΚ ΑΚΜΗ

  • CAMILLEANDI τηςMarieCogné – Γαλλία, 18’

ΗΚαμίλκαιηΜαρίείναιερωτευμένες.Όλοιόμωςέχουνκάτιναπουν γιατησχέσητους.

  • EDDERKOPPENτου ShokatHarjo – Νορβηγία, 10’

Δύο Πακιστανοί πρόσφυγες που διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο στο Όσλοβρίσκονταιστηνπαρέαμιαςμυστηριώδουςκαισαγηνευτικής γυναίκας. Το ποτό και η κουβέντα τούς παρασύρουν σε μια ευχάριστη νύχτα, η οποία, όμως, θα έχει αναπάντεχη κατάληξη.

  • I’MNOTTELLINGYOUANYTHING,JUSTSAYIN τηςSanjaMilardovic – Κροατία, 18’

Η Zrinka, κινηματογραφίστρια, φτάνει στη γενέτειρά της για λίγες μέρες για να κάνει ανίχνευσητοποθεσίας.Μένονταςστοσπίτιτηςμητέραςτης,Tanja, διαπιστώνει πως σκέψεις ταλαιπωρούν την τελευταία. Την παίρνει, λοιπόν, μαζί της στις καθημερινές της βόλτες για να μάθει τί την βασανίζει.

  • SOLARECLIPSEτωνAlirezaGhasemi,RahaAmirfazli – Ιράν, 14’

ΗSaaghiκαι οι δύοφίλεςτηςέχουνέρθει στομεγαλύτεροπάρκοτης Τεχεράνηςγιαναβγάλουνφωτογραφίεςαπότηνολικήέκλειψη πουανακοινώθηκεαργότερατοαπόγευμα. Καθώς κάνουν βόλτες και κουβεντιάζουν για αγόρια και πάρτι, οι τρεις ατίθασες κοπέλες θα βρεθούν κάποια στιγμή σε ένα απόμερο σημείο του πάρκου.

  • VALLEYOFTHEWOLF των AntonioValerioFrascella,LamiaSabic,GabrielaForfotă – Ρουμανία, 9’

Κάτωστηνκοιλάδα,προςτοτέλοςμιαςζωής,οιαναμνήσειςκαιτα όνειρα σμίγουν με τα αστέρια.

  • THEBLINDWRITERτου Γιώργου Σηφιανού – Γαλλία, 10’

Μπροστάστηνπολυπλοκότητατουκόσμου,προκύπτουναιώνια ερωτήματασχετικάμετιςσχέσειςμεταξύτωνανθρώπων,πολιτικά καιμεταφυσικά:

-Ποιοςδημιούργησετοσύμπαν;

-Ο Θεός.

-ΚαιποιοςδημιούργησετονΘεό;

  • OBSERVINGTHETARDIGRADESτηςSofiaSilkina – Ρωσία, 4’

Τοέτοςείναι2020.Ένα10χρονοκορίτσιδιασκεδάζειόσοκαλύτερα μπορείκατάτηδιάρκειατωνδιαδικτυακώνμαθημάτων.Τηςλείπει τρομεράοέξωκόσμος.Μιαμέρα,οπατέραςτηςτηςπαίρνειένα μικροσκόπιο ελπίζοντας ότι θα την αποσπούσε από τη ζοφερή πραγματικότητατηςαπομόνωσης.

  • ELEVATORALONEτης Αναστασίας Παπαδοπούλου– Ελλάδα, 4’

Τέσσερα άτομα και ο χρόνος που περνούν σε ένα ασανσέρ. Εμπνευσμένο από την καθημερινότητα και τη διαφορά στη συμπεριφοράτωνανθρώπωνότανείναιμόνοι,σεαντίθεσημετην κοινωνικάαποδεκτήσυμπεριφοράπουυιοθετούνόταν βρίσκονταισεδημόσιοχώροκαιιδιαίτεραστοπεριορισμένοκαι πάνταάβολοπεριβάλλονενόςασανσέρ.

Σάββατο 2 Ιουλίου – Κλίμαξ :

 

  • ASUMMERPLACE της Αλεξάνδρας Ματθαίου, με τις Μαίρη Μηνά,AuroraMarion – 21’
    ΤοκαλοκαίριείναιημόνιμηνοοτροπίαστηΛεμεσό-μιακάποτεμικρήπαραθαλάσσιαπόλητηςΚύπρουπουέχειμετατραπείσεολιγαρχικόπαράδεισοτηςΜεσογείου.

Όντας μέλος και θύμα του μετασχηματισμού αυτής τηςπόληςωςστυλίστριατροφίμων,ηΤίναβιώνεικατάθλιψη. Τηνημέρατωνγενεθλίωντηςείναιέτοιμηναεγκαταλείψειτα πάντα, έως ότου μια ασυνήθιστη συνάντηση τηςαλλάζειτηζωή.

 

  • ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑΞΕΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ της Βαγγελιώς Σουμέλη, με τις Ρομάνα Λόμπατς,ΜαρίναΑργυρίδου – 5’
    ΗΜαριαλέναμιλάειμετηναδερφήτηςστοτηλέφωνο,καθώς ετοιμάζονται να πάνε στην κηδεία της μητέραςτους.

 

  • HORSEPOWER του Σπύρου Σκάνδαλου, με τους Ιωάννα Κολλιοπούλου,Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου , Κώστα Νικούλι,ΑλεξάνδραΧασάνι – 15’

ΗΜαξ,μιανέακαλλιτέχνις,δενμπορείνακορυφώσει.Εκθέτειέναγλυπτόκαιηπαρέατηςτηνκοροϊδεύει.Προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει τη σεξουαλικότητά της,χάνεταιστιςφαντασιώσειςτης,όπουκρύβεταιέναμαύρο άλογο.

 

  • ΑΜΥΓΔΑΛΗ της Μαρίας Χατζάκου, με τις Παναγιώτα Γιαγλή, ΕύαΣαμιώτη,

ΝτόναΠετροπούλου – 22’

Δύοαδερφές,ηΆννακαιηΜελίνα,περνούντιςτελευταίεςμέρεςτουκαλοκαιριούστοεξοχικότους,στηΝέαΜάκρη.Η Άννα κάνει πάρτι για την ενηλικίωση της και το μόνοπου θέλει είναι να περάσει την ημέρα της με την Μαρία,τοκαλοκαιρινότηςφλερτ.ΗΜελίνααγαπάειεμμονικάτηνΆννα και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν είναι καλεσμένη στοπάρτι. Ξέρει όμως ότι ως partycrasher μπορεί να κάνειαυτότοβράδυαξέχαστογιατηνμεγάλητηςαδερφή.

 

  • LAST VISIT του Σπύρου Αλιδάκη, με τους Μαρία Σκουλά, Αμαλία Μουτούση, ΣτεφανίαΓουλιώτη, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Γιάννη Σαβουιδάκη,ΒάλιαΠαπαχρήστου – 14’
    Το Last Visit είναι ένας φόρος τιμής στον ΛευτέρηΒογιατζή (1945 – 2013), ο οποίος αποτελεί έναναδιαμφισβήτητοσταθμόστηνιστορίατουελληνικούθεάτρου. Μέσω αυτής της περίεργα ονειρικήςπεριήγησηςεπιστρέφειγιαμιατελευταίαφοράστοναγαπημένο του θεατρικό χώρο, το «Θέατρο» της ΟδούΚυκλάδων, αποχαιρετώνταςφίλουςκαισυνεργάτες.

 o   ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Άρη Καπλανίδη, με τις φωνές των Κωνσταντίνας Γεωργαντά,Μαρίας Διακοπαναγιώτου,Σπύρου Μαργαρίτη,Γιάννη Οικονομίδη,Ζωής Ρηγοπούλου,ΓιώργουΝινιού – 12’
Μια μεσήλικη γυναίκα παρατηρεί τον μικρόκοσμο μιαςαθηναϊκής γειτονιάς από το μπαλκόνι της με μικτέςαντιδράσειςαπόόσους-διαρκώς-παρατηρεί,ώσπουδενείναιπιαεκείκαιαυτόςομικρόκοσμοςαλλάζειγιαπάντα.

Κυριακή 3 Ιουλίου – Καφενείο η ΓΗ:

  • MOTORWAY 65 της Εύης Καλογηροπούλου, με τους Έλλη Τρίγγου, Αργύρη Πανταζάρα, ΞένιαΝτάνια – 15’

Το Motorway 65 βρίσκεται στην άκρη της πόλης, μέσαστο αστικό βιομηχανικό περιβάλλον του Ασπρόπυργου,όπου ζουν πολλοί μετανάστες και πολλοί ΈλληνεςΠόντιοι από τη Ρωσία. Το Motorway 65 είναι σαν μιαδιαδοχήμικρώνεκρήξεωνζωήςκατάμήκοςτουμεγάλου αυτοκινητόδρομουπουοδηγείστηνΑθήνα.

 

  • ΌΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ της Μέμης Κούπα , με τους Άννα Καλαιτζίδου,Κώστα Μπερικόπουλο, Νάσια Συντέτα,Αναστάση Λαουλάκο,Ορέστη Τζιόβα,ΧρήστοΚραγιόπουλο – 15’
    ΣτουςδρόμουςτηςΑθήναςκυκλοφορείέναπλάσματηςνύχτας που προστατεύει τους ευάλωτους. Είναι αστικός μύθοςήυπάρχειστ’αλήθεια;Στηδιάρκειαμιαςνύχτας,οι χαρακτήρεςτηςταινίαςπουθαδιασταυρωθούνμαζίτουθαπλησιάσουνοέναςτονάλλοκαι,γιαπρώτηφοράμετάαπόκαιρό,θακοιμηθούν.
  • Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ του Βασίλη Καλαμάκη, με τους Γιώργο Πυρπασόπουλο, Γιώργο Μακρή,Δημήτρη Καπετανάκο – 8’

Αθήνα,17 Νοεμβρίου 1973. Μετά την τριήμερηκατάληψητουΠολυτεχνείου,τοδικτατορικόκαθεστώςαποφασίζειναεπέμβειστρατιωτικάγιανακαταστείλει τιςδιαδηλώσειςπουαπείλησαντηνκυριαρχίατου. Παρακολουθούμε τα τελευταία λεπτά πουδιαδραματίστηκανμέσαστοάρμαπουεισέβαλεστο Πολυτεχνείογκρεμίζονταςτηνκεντρικήπύλητου.

 

  • BRUTALIA, ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ του Μανώλη Μαυρή, με τις Έλσα Λεκάκου,ΚόραΚαρβούνη, ΧαράΜάταΓιαννάτου – 26’

Πανομοιότυπα κορίτσια ντυμένα με στρατιωτικά ρούχαεργάζονταικοπιωδώς.Μιαμητριαρχικήοικογένεια.Μιαολιγαρχικήκοινωνία.Τιθαγινόταναν αντικαθιστούσαμετιςμέλισσεςμεανθρώπους;

 

  • ΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ της Άρτεμις Αναστασιάδου, με τους ΜαργιάνναΚαρβουνιάρη, Βασίλη Κουτσογιάννη – 23’
    Δύο αδέλφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία κι ένα αναπόφευκτο φευγιό. Πρόκειται για μια ιστορίαμετανάστευσηςήγιατοχρονικόμιαςεξαφάνισης;

Έναρξη προβολών : 21.00

Είσοδος ελεύθερη !

Τηλέφωνοκρατήσεων : 6946770148
Facebook/&Instagram : taratsafilmfestivallarisas

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες