ΛΑΡΙΣΑ

«Φώναξαν» έξω από την 110 Πτέρυγα Μάχης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις (φώτο – βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την 110 Πτέρυγα Μάχης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Το παρόν έδωσαν επίσης εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως και φορείς, με σκοπό όπως τόνισαν σε ανακοίνωσή τους, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που διεξάγεται στις 29 και στις 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία παρέδωσαν ψήφισμα στην Διοίκηση της 110 ΠΜ με το οποίο εναντιώνονται στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Εμείς οι φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι, όλοι όσοι συγκροτούμε την Επιτροπή Αγώνα και συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από την 110 Π.Μ καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε:

· την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, τους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού στρατοπέδου που συμφωνούν με τη συμμετοχή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

· την κυβέρνηση για τη διάθεση βάσεων και λιμανιών για την προώθηση στρατιωτικών εξοπλισμών και άλλων στρατιωτικών δυνάμεων στις χώρες γύρω από τη Ρωσία με στόχο την περικύκλωσή της από ΝΑΤΟικές δυνάμεις με τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου. Μ’ αυτόν τον τρόπο κάνει τη χώρα και τον λαό μας στόχο αντιποίνων όπως έχει προειδοποιήσει ήδη η Ρωσία.

· τη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

· τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στερώντας τον μάλιστα από τον αναγκαίο για την άμυνα της χώρας μας εξοπλισμό και την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία.

Στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία σήμερα, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που συνέρχεται στη Μαδρίτη το διήμερο 29-30 Ιούνη, αναμένεται να πάρει νέες πολεμοκάπηλες αποφάσεις που μεγαλώνουν τους κινδύνους σε βάρος των λαών και με το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η περιοχή της Λάρισας συνολικότερα της Θεσσαλίας, αλλά και όλη η Ελλάδα, έχει μπει για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα! Γίνεται ξεκάθαρο για πολλοστή φορά ότι οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί πηγαίνουν χέρι – χέρι με τους πολεμικούς. Έχουν συνισταμένη το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, στιγματίζονται από την ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, είναι βουτηγμένοι στο αίμα των λαών. Η ανάπτυξη, την οποία κλίνουν σε όλες τις πτώσεις η κυβέρνηση, η Τοπική Διοίκηση και τα αστικά κόμματα, δεν έχει σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού της περιοχής!

Ο λαός και η νεολαία δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Οι ανάγκες και τα συμφέροντά μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις ούτε των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ούτε της Ρωσίας, ούτε κανενός άλλου ιμπεριαλιστή και ιμπεριαλιστικής συμμαχίας!

Απαιτούμε:

Ø Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμο στην Ουκρανία.

Ø Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Ø Να κλείσουν ΟΛΕΣ οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα, όπως είναι στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, και στη Λάρισα κ.α.

Ø Καμία παραχώρηση στρατοπέδων, υποδομών κι άλλων διευκολύνσεων για τις αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες, όπως συμβαίνει στη περιοχή μας στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, στο λιμάνι και στο στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Ø Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Ø Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Ø Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Ø Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Ø Την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες