ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Απόφαση για τον δράστη του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα;

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας και, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί η απόφαση, για το διπλό φονικό της Μακρινίτσας στις 5 Απριλίου 2021 στο πατρικό τους σπίτι της 28χρονης εν διαστάσει συζύγου του δολοφόνου, Κωνσταντίνα Τσάπα, μητέρα ενός παιδιού, 4 ετών σήμερα και του 30χρονου αδερφού της, Γιώργου Τσάπα.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στο εδώλιο κάθεται ο 34χρονος σήμερα σε διάσταση σύζυγος της 28χρονης κοπέλας και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις καταθέσεις ως μάρτυρα του κατηγορητηρίου του καθηγητή ψυχιατρικής Ψυχιατροδικαστή Αθανάσιου Δουζένη, ο οποίος είναι ο τεχνικός σύμβουλος της πραγματογνωμοσύνης που έγινε για να διαπιστωθεί η κατάσταση της ψυχικής υγείας του κατηγορούμενου. Ακόμη, μιας μάρτυρα υπεράσπισης, την απολογία του κατηγορουμένου, την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την απόφαση, που εκτιμάται ότι δεν θα είναι μικρότερη των δις ισόβια.

Η δίκη είχε διακοπεί αρχικά για την Τρίτη 21 του μήνα, αλλά δεν έγινε, διότι ο κατηγορούμενος προσβλήθηκε από κορωνοϊό και δεν έγινε η μεταγωγή του στην Καρδίτσα, καθώς μέσω του συνηγόρου του, ζήτησε να παρίσταται στις καταθέσεις των μαρτύρων .

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 29χρονου Γιώργου Τσάπα βρίσκεται προφυλακισμένος στο Ψυχιατρικό τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία – σωματική βλάβη κατά συρροή.

Το διπλό φονικό, που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, έγινε στις 5 Απριλίου 2021 στις 7.30 το βράδυ, με τον 32χρονο να εισβάλει στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, και ακολούθως να σκοτώνει την ίδια , να τραυματίζει την πεθερά του και να σκοτώνει τέλος και τον αδελφό της Κωνσταντίνας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες