ΛΑΡΙΣΑ

Σε ποια κατάσταση είναι τώρα η 51χρονη Λαρισαία που έμεινε έγκλειστη για πάνω από 40 χρόνια σε διαμέρισμα στη Λάρισα (βίντεο)

Παραμένει συγκλονισμένη η Λάρισα με την αποκάλυψη της υπόθεσης 51χρονης γυναίκας που είχε να βγει από το σπίτι της από τα 9 της χρόνια, καθώς ήταν έγκλειστη στο πάνω διαμέρισμα διπλοκατοικίας που βρίσκεται σε κοντινή από το κέντρο της Λάρισας, συνοικία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 76χρονη μητέρα της βρέθηκε νεκρή (από παθολογικά αίτια), στα σκαλοπάτια του σπιτιού γυρίζοντας από τα ψώνια της.

Σε ποια κατάσταση είναι όμως σήμερα η 51χρονη, πέντε ημέρες μετά την αποκάλυψη της απίστευτης ιστορίας της;

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης μίλησε γι’ αυτό στην εκπομπή του OPEN TV «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον»:

«Η γυναίκα είναι σε προστατευόμενο περιβάλλον, παρακολουθείται από τις κοινωνικές λειτουργούς, είναι σε συνεργασία με το συγγενικό της περιβάλλον οι υπηρεσιακές δομές του δήμου μας, και από εδώ και πέρα θα είναι σε περίοδο προστασίας».

Έχει καλή επικοινωνία από τις 18 Ιουνίου με τις κοινωνικές λειτουργούς. Εικάζοντας και κατ’ εκτίμηση ήταν κλεισμένη μέσα στο σπίτι, ζώντας μέσα σε ένα περιβάλλον μιας οικογενειακής κατάστασης που ας πούμε ήταν πυρηνική οικογένεια με τις δικές της δυναμικές και όπως προέκυψε, έβγαινε έξω πετούσε τα σκουπίδια, γενικά ήταν σε καλή κατάσταση.

Όταν την βρήκαν δεν ήταν τρομαγμένη πάντως. Υπήρχε επισκεψιμότητα στο σπίτιαπό τους συγγενείς.

Από εδώ και πέρα η Πρόνοια θα κατευθύνει την κατάσταση για να αποκτήσει η γυναίκα τα δικαιώματα που πρέπει να έχει.

Θεωρώ ότι η ένταξη στην κοινωνία θα είναι δύσκολη, αλλά με βοήθεια μπορεί να γίνει η ένταξη».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες