ΛΑΡΙΣΑ

Περιβαλλοντικές δράσεις από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών (φώτο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών διοργάνωσε περιβαλλοντικές δράσεις με τα Δημοτικά Σχολεία Γόννων, Συκουρίου, Πυργετού και Μακρυχωρίου και σε συνεργασία με τους εικαστικούς των σχολείων και το ΚΔΑΠ ¨Η Παρέα μας¨, με σύνθημα: «Σώσε το Περιβάλλον».

Οι μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου φύτεψαν λουλούδια και κόσμησαν τις πλατείες . Οι εικαστικοί πραγματοποίησαν εικαστική δράση ζωγραφίζοντας κάδους απορριμμάτων με θέμα το περιβάλλον. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γόννων διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική και 6 μαθητές έλαβαν τιμητική διάκριση.

Τα παιδιά δραστηριοποιήθηκαν με κινητικά παιχνίδια που αφορούσαν την ανακύκλωση, αισθητηριακά παιχνίδια χρησιμοποιώντας την αφή τους, αυτοσχέδια ακροστοιχίδα της φύσης και θεατρικό παιχνίδι το ¨φαινόμενο του θερμοκηπίου¨. Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν έξω στη φύση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους εικαστικούς των Δημοτικών σχολείων του Δήμου που στήριξαν τη δράση μας καθώς και τους συλλόγους γυναικών.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί η έκδηλη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών που μας έδωσαν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας!!!!

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών του Δήμου.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες