ΛΑΡΙΣΑ

Στο Δήμο Δωδώνης για τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΕΣΠΑ, ο Γ. Μανώλης

Στο  Δήμο Δωδώνης βρέθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης προκειμένου να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΕΣΠΑ, της οποίας και είναι μέλος.

Την πρώτη ημέρα, τα μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου. Πρόκειται για ένα έργο πρότυπο, τελευταίας τεχνολογίας με πολλά οφέλη για το περιβάλλον και για τους πολίτες, το οποίο έχει αναδειχθεί «Έργο Υποδομών του 2018». Το έργο επιλύει οριστικά, για τα επόμενα 25 χρόνια, το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, μιας και μπορεί να προσαρμοστεί με σχετική ευκολία στις μελλοντικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες και την ελληνική νομοθεσία.

Από τα απορρίμματα που επεξεργάζεται η ΜΕΑ Ηπείρου:

Πρώτον, ανακυκλώνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 17.000 τόνοι χρήσιμων υλικών. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει και στην επίτευξη των εθνικών στόχων για ανακύκλωση.

Δεύτερον, παράγεται Πράσινη Ενέργεια 10.800 κιλοβατόρων κάθε χρόνο, ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών και εξοικονομεί 12.000 τν/έτος διοξείδιο του άνθρακα.

Τρίτον, παράγονται 25.000 τόνοι κομπόστ τον χρόνο.

Στη συνέχεια, η επιτροπή ΕΣΠΑ συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δωδώνης. Την επομένη πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσιμη για τους Δήμους και την Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, σε επίπεδο Περιφερειακών Ενώσεων, αλλά και Κεντρικής Ένωσης. Οι Δήμοι έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας, με το ΕΣΠΑ να δίνει σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης, τις οποίες δεν πρέπει να χάσουμε τόσο ως Αυτοδιοίκηση όσο και ως χώρα.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες