ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη Λάρισα ακόμη μετράμε νεκρούς από τα τρένα, καταπίνουμε αμάσητες υποσχέσεις και ανεβάζουμε τις μπάρες στις διαβάσεις με… μανιβέλα!

Η Λάρισα εν έτει 2022 συνεχίζει να καταγράφει νεκρούς από τι διέλευση των γραμμών του τρένου με μία… κυνική φυσικότητα που θα νόμιζε κάποιος πως είναι μία περιοχή σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση.

Ανήλικα παιδιά κεραυνοβολούνται, νέοι άνθρωποι σκοτώνονται στις διαβάσεις και οι τοπικές αρχές περιορίζονται σε μία μαυρογιαλούρικη εθιμοτυπία που εξαντλείται στο εξής τρίπτυχο: Συλλυπητήρια, συσκέψεις, έωλες υποσχέσεις.

Η αδυναμία των τοπικών παραγόντων του τόπου να σηκώσουν πραγματικά το θέμα και να εξωθήσουν την εταιρεία που διαχειρίζεται τους συρμούς σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας, κοστίζει ανθρώπινο αίμα.  Αίμα που “λερώνει” ανεξίτηλα όλους εκείνους που “δραστηριοποιούνται” κάθε που το κηδειόχαρτο καρφώνεται στο στύλο της γειτονιάς.

Εξαιρετικά εύστοχο το σχόλιο του Λαρισαίου διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα, λίγο αφότου ένας 34χρονος συμπολίτης μας βρήκε ακαριαίο θάνατο στις γραμμές: “Η Λαρισα πληρώνει τακτικό φόρο αίματος στον ΟΣΕ με τις απαρχαιωμενες υποδομές, τους γκρεμισμενους φράκτες, τα αφύλακτα καλώδια με 10000 βολτ, τη χαλασμένη από μέρες (σύμφωνα με μαρτυρίες) αυτόματη διαβάση, αλλά κανείς δε συγκινείται. Οι τοπικοί παράγοντες αποφεύγουν να εμπλακούν όπως ο διάολος το λιβάνι. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις, συναντήσεις, υποσχέσεις διαβεβαιώσεις αλλά λύση δεν θα υπάρξει. Μέχρι τον επόμενο αθώο….”

Εκλογές έρχονται, είμαι βέβαιος πως οι ταγοί που όλα αυτά τα χρόνια συσκέπτονταν με τους ιθύνοντες του ΟΣΕ και “εξέταζαν”, υπογειοποιήσεις, υπεργειοποιήσεις, παρακάμψεις και άλλες ιστορίες για αγρίους, θα επανέλθουν δριμύτεροι με νέα καθρεφτάκια στη φαρέτρα τους.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 34χρονου Κωνσταντίνου.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες