ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Ιστορική μέρα για τα Φάρσαλα η έγκριση του φράγματος Σκοπιάς από τη Διυπουργική ΣΔΙΤ

«Χαράς Ευαγγελία συνιστά για την επαρχία Φαρσάλων η σημερινή έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ του φράγματος της Σκοπιάς στην τοποθεσία Παλιοδερλί. Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας για την οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανος, καθώς ένα όραμα δεκαετιών μπήκε σε υλοποίηση μετά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την 1η Φεβρουαρίου 2021». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ των διαγωνισμών για τέσσερα έργα, μεταξύ των οποίων και το φράγμα της Σκοπιάς.

Μαραθώνιος επαφών Μάξιμου

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπενθυμίζει ότι «τότε ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον νυν υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για την δρομολόγηση των διαδικασιών δημιουργίας του έργου που αποτελεί πόθο γενιών Φαρσαλινών. Έκτοτε υπήρξε ένας μαραθώνιος επαφών μου με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Υποδομών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, προκειμένου εντός της παρούσης κυβερνητικής θητείας να δημοπρατηθεί το έργο, ώστε να μην καταλήξει η όλη προσπάθεια για μια ακόμη φορά στις καλένδες.

Εντός καλοκαιριού η δημοπράτηση

Στη συνάντηση που είχα την προηγούμενη εβδομάδα (15.06.22) με τον πρόεδρο της κυβέρνησης υπενθύμισα την εκκρεμότητα της δέσμευσης, ο πρωθυπουργός το κατέγραψε και χαίρομαι που πια γίνεται πράξη. Όπως με ενημέρωσε ο φίλος υπουργός Υποδομών, εντός του καλοκαιριού θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού. Ένα έργο, που πολλοί θεωρούσαν ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει, μπήκε πια σε τροχιά υλοποίησης, ικανοποιώντας όσους επιμέναμε να το θέτουμε στον ανώτατο δυνατό βαθμό κι όχι απλά για ψηφοθηρία στα χωριά και επιβεβαιώνοντας ότι ποτέ δεν πρέπει να υποστέλλουμε τη σημαία ενός δίκαιου αγώνα. Χαίρομαι γιατί υπήρξα κρίκος αυτής της αλυσίδας. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την υλοποίηση του έργου, με “πρώτη στάση” στον νέο οδικό χάρτη τη δημοπράτηση του έργου που θα δώσει ζωή στην επαρχία μας των Φαρσάλων.

Ποτιστικά 100.000 στρέμματα

Όπως ενημερώθηκα η κατασκευή του φράγματος της Σκοπιάς στον Ενιπέα με τα δίκτυα διανομής και τα συνοδά έργα έχει ως ενδεικτικό προϋπολογισμό 185,5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια, ενώ η περίοδος λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής είναι για 26 χρόνια. Με την ολοκλήρωση του φράγματος και των δικτύων θα αρδευτεί μια έκταση 100.000 στρεμμάτων, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την επαρχία Φαρσάλων, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να στραφούν σε δυναμικές καλλιέργειες που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη του αγροτικού εισοδήματος και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες