ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 33,3% του τζίρου στη βιομηχανία τον Απρίλιο [Πίνακες]

Άνοδο της τάξης του 33,3% παρουσίασε ο τζίρος στη Βιομηχανία για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2021, παρουσίασε αύξηση 33,3% έναντι αύξησης 53,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, παρουσίασε μείωση 2,6%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2021 – Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2020 – Απριλίου 2021, παρουσίασε αύξηση 33,3%, έναντι μείωσης 5,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων .

Εξέλιξη Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Απριλίου 2022

Ι. Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Απριλίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Απριλίου 2021

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 33,3% τον μήνα Απρίλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2021, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

• Αύξηση κατά 34,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων.

• Μείωση κατά 24,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 33,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς .

• Αύξηση κατά 33,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς .

ΙΙ. Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς, μηνός Απριλίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Απριλίου 2021

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 33,4% τον μήνα Απρίλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2021, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας (Πίνακας 2):

• Αύξηση κατά 33,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, βιομηχανίας τροφίμων, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων.

• Αύξηση κατά 15,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

ΙΙΙ. Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς, μηνός Απριλίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Απριλίου 2021

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 33,3% τον μήνα Απρίλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2021, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

• Αύξηση κατά 35,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, βιομηχανίας τροφίμων.

• Μείωση κατά 43,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 39,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης .

• Αύξηση κατά 22,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης .

IV. Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Απριλίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Μαρτίου 2022

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 2,6% τον μήνα Απρίλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

• Μείωση κατά 9,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.

• Μείωση κατά 2,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Μείωση κατά 2,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

• Μείωση κατά 2,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις