ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος στα Αμπέλια Βερδικούσιας: Στον πρωθυπουργό τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών

Έρχονται νέα μέτρα στήριξης του ενεργειακού κόστους

«Τα Αμπέλια της Βερδικούσιας είναι ένα από τα ζωντανά χωριά της Ελασσόνας, πρωτίστως χάρη στην κτηνοτροφία που είναι η βασική ενασχόληση των κατοίκων. Μπορεί σήμερα να αποκαταστάθηκε η τιμή παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα, που στα χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε καταβαραθρωθεί λόγω των “ελληνοποιήσεων”, ωστόσο αρχικά η πανδημία και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια και τις ζωοτροφές, επηρεάζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού. Οι πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αμβλύνει τις συνέπειες εξωγενών κρίσεων, αλλά προσβλέπουν σε ακόμη γενναιότερα μέτρα».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στα Αμπέλια της Βερδικούσιας με αφορμή την πανήγυρη του χωριού, όπου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού, αναφέρθηκε «στις δυνατότητες που σηματοδοτεί για την οικονομία της χώρας η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία που ήταν η τελευταία πράξη της αποτίναξης των μνημονίων». Όπως είπε «τώρα εστιάζουμε στη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από τις αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, με βάση, όμως, τις αντοχές της οικονομίας για να μην ξανακατρακυλήσουμε σε μνημόνια και εποπτεία της χώρας. Στη συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το βασικό ζήτημα της συζήτησής μας ήταν τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών εξαιτίας της ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη συναίσθηση των κινδύνων από τον πόλεμο στην ευρύτερη γειτονιά μας και για την ενεργειακή επάρκεια στην Ευρώπη και για την επισιτιστική ασφάλεια, και γι’ αυτό πρωτοστατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάληψη πρωτοβουλιών, ενώ ταυτόχρονα προχωρά στην λήψη εθνικών μέτρων στήριξης των νοικοκυριών.

Πιστεύω στις δυνατότητες της ελληνικής κτηνοτροφίας και ξέρετε ότι, κι ως αναπληρωτής υπουργός σε μια δύσκολη συγκυρία μνημονιακών πολιτικών, έκανα τα αδύνατα δυνατά για τη στήριξη των κτηνοτρόφων. Αυτό θα συνεχίζω να κάνω ακόμη κι αν καμία φορά γίνομαι δυσάρεστος στην εκτελεστική εξουσία. Εκείνο που προέχει είναι οι λύσεις στα προβλήματα των πολιτών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες