ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Θεσσαλία μπροστά σε απειλές και ευκαιρίες από την δραματική κλιματική, ενεργειακή και διατροφική κρίση (φώτο – βίντεο)

Ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα για την ερημοποίηση και την ξηρασία

Η Επιτροπή για την Διεκδίκηση επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ) σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. στη Λάρισα ημερίδα με θέμα «Η Θεσσαλία μπροστά σε απειλές & ευκαιρίες από την δραματική κλιματική, ενεργειακή & διατροφική κρίση, που βιώνουμε».

Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την καταπολέμηση της ερημοποίησης και της ξηρασίας.

Ομιλητές ήταν οι:

· Νίκος Δαναλάτος, – Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας : «Γεωργία & κλιματική αλλαγή: Κίνδυνοι Ερημοποίησης της Θεσσαλίας»

· Γιώργος Μιγκίρος, – Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η μακροχρόνια υδατική “αρρυθμία” της Θεσσαλίας απαιτεί άμεσες και δραστικές λύσεις με έργα, που θα στοχεύουν στην ορθολογική & βιώσιμη ανάπτυξή της και παράλληλα θα την προστατεύουν από την επερχόμενη ερημοποίησή της».

· Νίκος Μαμάσης – Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ : «Η μετρίαση του υδατικού και ενεργειακού προβλήματος της Θεσσαλίας μέσα από την ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας».

· Εκπρόσωπος Ε.Δ.Υ.ΘΕ

Έπειτα ακολούθησαν παρεμβάσεις και συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις των ομιλητών και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες