ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος για Σιούφα: Παράδειγμα εργατικότητας και επιμονής, μακριά από διαπλοκές!

«Θυμούμαι πάντοτε τις παραινέσεις του Δημήτρη Σιούφα όταν πρωτομπήκα στη Βουλή: “Βουλευτής μπορεί να βγει κανείς απ’ τα τηλεπαράθυρά. Αν δεν λιώσεις, όμως, παντελόνια στα έδρανα της βουλής δεν θα γίνεις καλός κοινοβουλευτικός”. Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος με ήθος και αρχές, στις οποίες έμεινε σταθερά προσηλωμένος σε όλη τη μακρά πολιτική του διαδρομή. Ήταν ένας συνεπής κοινοβουλευτικός άνδρας, που αντιπαθούσε τον εύκολο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, επιλέγοντας να λέει την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτή δεν άρεσε. Πολιτεύτηκε πάντοτε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, με εντιμότητα και ευπρέπεια, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό. Η πολιτική του παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές πολιτικών είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο κοινοβουλευτικός του βίος πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους βουλευτές όλων των παρατάξεων». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δήλωσή του με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Βουλής Δημητρίου Σιούφα, στο εντευκτήριο της Βουλής.

Μόνη του δύναμη οι πολίτες

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην δήλωσή του ανέφερε ότι «στα πρώτα μου πολιτικά βήματα είχα την τύχη να μαθητεύσω δίπλα στον Δημήτρη Σιούφα, όταν είχε την ευθύνη του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Διαπίστωσα την απαράμιλλη εργατικότητα και επιμονή του, που ήταν και τα μόνα εφόδια των επιτυχιών της πολιτικής του διαδρομής, καθώς ήταν παιδί οικογένειας βιοπαλαιστών της Καρδίτσας.

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν μαχητικός ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, παραγωγικός ως υπουργός, με πιο εμβληματικό έργο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ’93, και συναινετικός ως Πρόεδρος της Βουλής. Μακριά από διαπλοκές και σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα, μόνη του δύναμη ήταν η άμεση επαφή με τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας, της Καρδίτσας που τόσο αγάπησε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις