ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις-συναυλίες με τίτλο «200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα» στο Δημαρχείο στο Συκούριο

Το Σάββατο 4 Ιουνίου και την Κυριακή 5 Ιουνίου το απόγευμα στον Δήμο Τεμπών πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις-συναυλίες με τίτλο «200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα» στο Δημαρχείο στο Συκούριο και στην κεντρική πλατεία των Γόννων αντίστοιχα.

Στις εκδηλώσεις στο Συκούριο συμμετείχαν: η Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών με μαέστρο τον κ. Κώστα Ζωϊτό, η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής με μαέστρο την κα. Πόπη Τσόκανου-Τσόγια, το Χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Συκουρίου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Σωτήρη Καραβασίλη. Στο τραγούδι ήταν η κα. Άννα Ράπτη και ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος. Την επιμέλεια και την παρουσίαση των κειμένων είχαν και η αφήγηση η κα. Φλώρα Γουγουλιά και ο κ Δημήτρης Γουγουλιάς, οι οποίοι και επιμελήθηκαν τα κείμενα της παρουσίασης.

Στις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία των Γόννων συμμετείχαν: η Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών με μαέστρο τον κ. Κώστα Ζωιτό, η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής με μαέστρο κα. Πόπη Τσόκανου-Τσόγια, το Χορευτικό Μορφωτικού Συλλόγου Λαογραφικού Μουσείου Γόννων με Γόννων με χοροδιδάσκαλο την κα. Βάσω Κουκουθάκη. Τραγούδησαν η κα. Άννα Ράπτη και ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος. Παρουσίασαν η κα. Φλώρα Γουγουλιά και ο κ. Δημήτρης Γουγουλιάς.

Επίσης, παρευρισκόμενοι στις εκδηλώσεις ήταν ο πατέρας Ιωάννης Τζίτζιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάρισας, ο πατέρας Γεώργιος Μπουρδούβαλης, ο πατέρας Χρήστος Ψαχούλας, ο Διοικητής της 361 ΠΑΠ Χρήστος Χατζής, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρήστος Ζουναλής, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Αντιδήμαρχος Γόννων κ. Βασίλης Σίμος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Νέσσωνα κ. Νίκος Γερογιάννης, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί δημότες και επισκέπτες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ανέφερε ότι: «μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορονοιού, επανερχόμαστε δυναμικά, ώστε να μη λησμονήσουμε την ιστορία μας, τις ρίζες μας και τις παραδόσεις μας. Για τους  παραπάνω λόγους διοργανώσαμε και τις δύο επετειακές εκδηλώσεις-συναυλίες με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι εκδηλώσεις μνήμης και διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης και ανάδειξης των ηρωικών αγώνων του Έθνους μας. Να γνωρίσουν τα παιδιά μας την ιστορία μας. Ως δημοτική Αρχή καταβάλλουμε τα μέγιστα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και επενδύουμε στον πολιτισμό με διάφορες δράσεις».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες