ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Λάρισα υποδέχεται για πρώτη φορά έργα του γλύπτη Κώστα Σαχπάζη – Εγκαινιάστηκε η έκθεση (φωτο)

Για πρώτη φορά στη Λάρισα φιλοξενούνται έργα του γλύπτη Κώστα Σαχπάζη, τα οποία παρουσιάζονται από την CASK gallery σε µία ατοµική έκθεση µε διάρκεια από τις 6 Ιουνίου (σήμερα Δευτέρας) έως τις 30 Αυγούστου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας με το λαρισινό κοινό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στα πλαίσια του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράµατος, την εβδοµάδα 6-11 Ιουνίου θα διοργανωθεί workshop µε τον καλλιτέχνη, σε συνεργασία µε το Θεσσαλικό Θέατρο και τα εργαστήρια ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Ο Κώστας Σαχπάζης (γεν. Θεσσαλονίκη 1977) είναι διακεκριµένος γλύπτης που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2013 τιµήθηκε µε το 8ο βραβείο ΔΕΣΤΕ, από το Ίδρυµα ΔΕΣΤΕ για τη σύγχρονη τέχνη. Έργα του έχουν εκτεθεί σε σηµαντικά µουσεία, αίθουσες τέχνης και project spaces και άλλους οργανισµούς και διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό συµπεριλαµβανοµένων των: Ίδρυµα ΔΕΣΤΕ, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη, Στέγη του Ιδρύµατος Ωνάση, οργανισµός ΝΕΟΝ, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Statements Art Basel (Βασιλεία), The Renaissance Society (Σικάγο),  Palais de Tokyo (Παρίσι), Hydra School Project (Ύδρα), Sadie Coles HQ (Λονδίνο). Το 2016 παρουσίασε την πρώτη του ατοµική έκθεση µε την ιστορική γκαλερί της Αθήνας Bernier/Eliades µε την οποία και συνεργάζεται µόνιµα.

 Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες